Ce trebuie să faci dacă ai fost victima unui atac informatic

Foto ilustrativ. Imagine de Pete Linforth de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Pete Linforth de la Pixabay

Ai fost victima unui afac informatic de tip Ransomware? Îți spunem ce trebuie să faci și ce site să accesezi ca să primești ajutor. 

'Lucrul de acasă, de pe plajă sau de la o cafenea este o realitate pentru mulți oameni. Tot ce avem nevoie este stocat în dispozitivele noastre digitale, cum ar fi computerele personale, laptopurile și telefoanele mobile, care conțin informații importante despre viața noastră personală și profesională. Digitalizarea a creat un mediu de viață flexibil, care ne oferă libertatea de a accesa cu ușurință un univers de informații. 

De asemenea, ne oferă spațiul pentru a stoca sute de mii de fișiere diferite: imagini ale copiilor și animalelor noastre de companie, bilete electronice, proiecte, matrice importante, la care am lucrat săptămâni întregi, arhive pline de decenii de cunoștințe și amintiri. 

Ransomware le permite infractorilor să fure toate acestea într-o clipă. Prin urmare, este important să vă feriți, să fiți conștienți și să vă protejați lumea digitală.', arată Inspectoratul General al Poliției Române într-un comunicat. 

Dacă vă numărați printre victimele unei astfel de fapte, accesați site-ul nomoreransom.org pentru o cheie. 

Șase milioane de persoane au fost ajutate să-și recupereze fișierele gratuit de către decriptorii disponibili în depozitul No More Ransom. Altfel spus, infractorii au fost împiedicați să câștige aproape un miliard de euro prin atacuri ransomware.

121 de instrumente împotriva Randsomware-ului 

În prezent, site-ul oferă 121 de instrumente gratuite capabile să decripteze 151 de familii de ransomware și reunește 170 de parteneri din sectorul public și privat. Portalul este disponibil în 37 de limbi.

Luni, 26 iulie a.c, IGPR a anunțat că un nou site No More Ransom se va lansa pentru a marca al cincilea an al proiectului. 

Noua secțiune a site-ului - Crypto Sheriff oferă informații actualizate despre ransomware, precum și sfaturi despre cum să preveniți o infecție cu ransomware.

Oricine poate fi o țintă - persoane fizice și companii de toate dimensiunile. Deci ce putem face?

- Faceți backup regulat al datelor stocate pe dispozitivele dumneavoastră electronice.

- Urmăriți click-urile - știți unde vă va duce un link?

- Feriți-vă de atașamentele din e-mailuri nesolicitate!

- Asigurați-vă că software-ul de securitate și sistemul de operare sunt la zi.

- Dacă deveniți victimă, nu plătiți! Sesizați infracțiunea și verificați No More Ransom, pentru instrumentele de decriptare.

Pentru o imagine completă: citiți toate sfaturile de prevenire de pe site-ul No More Ransom.

'Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității Organizate și Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, este partenerul Agenției Europene de aplicare a legii Europol, în cadrul campaniei de prevenire a atacurilor informatice de tip Ransomware. La data de 26 iulie 2021, se va lansa o nouă versiune a site-ului nomoreransom.org, realizat în cadrul campaniei.

În cei cinci ani de existență, „No More Ransom” a ajutat ca aproape un miliard de euro să nu ajungă în buzunarele infractorilor.', precizează comunicatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel