Ce trebuie să faci dacă PET-urile nu sunt acceptate pentru reciclare deoarece etichetele sunt deteriorate

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol ce trebuie să faci dacă PET-urile nu sunt acceptate pentru reciclare deoarece etichetele sunt deteriorate.

De când a fost introdus Sistemul Garanție-Returnare românii nu mai aruncă PET-urile la gunoi, ci le duc la magazinele care au aparate de colectare. Astfel, cei care își cumpăra băuturi achită magazinului o garanție de 0,50 lei pentru fiecare ambalaj primar nereutilizabil din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l inclusiv, iar apoi își returnează banii dacă le duc la reciclat.

Pentru a fi acceptate de aparat, recipientele introduse trebuie să fie goale, cât mai curate și nedeteriorate. În plus, ambalajul cu garanție trebuie să aibă simbolul SGR imprimat pe etichetă, iar aceasta nu trebuie să fie deteriorată.

Cum recuperăm garanția dacă ambalajul este deteriorat

Totuși, ce facem în cazul în care eticheta este deteriorată? Nu trebuie să aruncați la gunoi ambalajele nici atunci când eticheta este deteriorată sau ambalajul a fost deformat pentru că hypermarketurile și marii retaileri desfășoară și alte campanii de reciclare ale ambalajelor.

Acesta existau și înainte de introducerea SGR și presupun oferirea unor vouchere valorice în schimbul ambalajelor din sticlă, plastic sau aluminiu. De cele mai multe ori suma oferită pentru un PET este aceeași ca și în cazul Sistemul Garanție-Returnare - de 50 de bani. Singurul dezavantaj este că acele vouchere pot fi folosite doar în cadrul respectivului lanț de magazine, scrie Antena3.ro.

Ce facem dacă ambalajul îndeplinește toate condițiile dar este respins de aparatul de reciclare

Există și posibilitatea ca deși ambalajul predat îndeplinește toate condițiile de încadrare în SGR să fie totuși refuzat. În acest caz trebuie să contactați comerciantul pentru a clarifica situația. De asemenea, dacă este vorba despre o neactualizare a bazei de date, este posibil ca într-un alt magazin să poți recicla PET-urile respective fără probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel