Află în articol ce trebuie să faci pentru a trăi până la vârsta de 90 de ani sau mai mult.
Femeile în vârstă care doresc să-și prelungească durata de viață până la vârsta de 90 de ani sau mai mult ar trebui să se concentreze pe menținerea unei greutăți stabile, scrie Medical News Today.
Un studiu multi-instituțional recent a constatat că femeile în vârstă care și-au menținut o greutate corporală stabilă după 60 de ani aveau șanse mai mari să trăiască până la 90 de ani.
Studiul a implicat 54.437 de femei de la Women’s Health Initiative. Cercetătorii s-au uitat la schimbările de greutate pe termen scurt și pe termen lung la femei și le-au comparat cu vârsta la care au ajuns. Astfel, experții au descoperit că femeile care au suferit o pierdere în greutate neintenționată aveau șanse cu 51% mai mici de a ajunge la 90 de ani.
În timp ce pierderea în greutate a fost asociată cu longevitatea scăzută, o creștere în greutate de 5% sau mai mult nu a contribuit la o longevitate excepțională, ceea ce indică importanța menținerii unei greutăți stabile.
Acest studiu și-a propus să analizeze orice asociere între modificările de greutate (intenționate sau neintenționate) și longevitatea excepțională la femeile în vârstă.
Autorii au remarcat că studiile anterioare au analizat efectele pierderii în greutate la vârsta adultă timpurie până la vârsta mijlocie, cum ar fi trecerea de la a fi o persoană cu obezitate la a fi supraponderală, dar că aceste studii nu au luat în considerare dacă pierderea în greutate a fost intenționată.
Studiul UCSD a inclus aproape 55.000 de femei în postmenopauză care au participat la studiul Women’s Health Initiative (WHI), care a început în 1991. Studiul WHI s-a concentrat pe problemele de sănătate ale femeilor aflate în postmenopauză, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.
Autorii au ales să utilizeze date de la femei cu vârste cuprinse între 61 și 81 de ani la momentul înscrierii în studiu. Femeile au oferit informații, inclusiv despre greutatea lor, condițiile medicale, consumul de alcool și fumatul.
Cercetătorii s-au uitat la schimbările de greutate de la începutul înscrierii fiecărui participant și mai târziu, la 3 și 10 ani. Ei au clasificat femeile într-unul din trei grupuri:
1. Greutate stabilă (modificare mai mică de 5% față de greutatea inițială).
2. Scădere în greutate (scădere cu peste 5% față de greutatea inițială).
3. Creștere în greutate (creștere cu peste 5% față de greutatea inițială).
Autorii au clasificat femeile, de asemenea, în "scădere în greutate intenționată" sau "grupe de slăbire neintenționată" la noua cântărire după 3 ani, în funcție de faptul dacă acestea au raportat că au pierdut mai mult de 5 kilograme intenționat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu