Ești fan mămăligă însă prepararea ei îți dă bătăi de cap? Dacă folosești aceste trucuri nu vei mai avea probleme. Iată ce ai de făcut, dacă vrei ca rezultatul final să fie delicios.
1. Când pui apa la fiert cu un praf de sare, adaugă și un praf de mălai în apă, potrivit retetepractice.ro.
2. Încearcă să anticipezi când va fierbe apa şi toarnă mălaiul înainte pentru a nu se forma cocoloaşe.
3. Pentru o mămăligă mai fină şi mai uşor de făcut, toarnă mălaiul în ploaie, nu dintr-o dată.
4. Foloseşte lapte în locul apei.
Vezi și: GOGOȘI pufoase umplute cu CIOCOLATĂ. Sunt prea bune! Rețeta fabuloasă
5. Amestecă pe tot parcursul fierberii mălaiului, căci altfel rişti să nu se fiarbă uniform şi să se lipească.
6. Adăugă o lingură de unt la final, după ce închizi focul. Acesta va da o consistenţă mai cremoasa şi mai bună.
7. Lasă mălaiul să fiarbă cam 30 de minute înainte de a stinge focul.
8. Scoate mămăliga pe un tocător de lemn, căci acesta nu va împiedica aburii din mămăligă să se ridice. De asemenea, tocătorul de lemn absoarbe excesul de apă din mămăligă.
Vezi și: REȚETA ECONOMICĂ de CHIFTELE. Ies pufoase, suculente și rămâi cu bani mai mulți în buzunar
CLĂTITE nemțești foarte PUFOASE. Vei uita de cele clasice când le vei gusta!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News