Ce trebuie să iei în considerare dacă vrei să-ți iei un câine

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Când stai acasă visând cu ochii deschiși la tovarășul canin perfect, uneori este ușor să fii prins în acea fantezie și să pierzi din vedere realitatea. Dacă te întrebi „Ar trebui să-mi iau un câine?”, acest articol îți va spune ce trebuie să iei în calcul atunci când vrei să faci acest pas. 

Mai întâi de toate întreabă-te de ce vrei unul! Ar trebui să iei un câine doar pentru că vor copiii unul?

Dacă te întrebi „Ar trebui să iau un câine pentru copii?”, ia în considerare faptul că a crește cu un câine le oferă copiilor tot felul de beneficii – empatie, responsabilitate, întărește sistemul imunitar, încurajează mai mult exercițiul fizic, vor avea un prieten înțelegător care va asculta întotdeauna fără judecată și deseori le va fi cel mai bun confident. Cu toate acestea, dacă iei un câine și te aștepți ca cei mici să aibă grijă de el, te înșeli.

Ce trebuie să iei în considerare:

Presupunând că iei un cățeluș, durata de viață a acestuia va fi undeva în jur de 12 ani (variază în funcție de rasă). Oricât de dedicați sunt copiii tăi, vor fi nevoiți să meargă la școală, să facă teme, vor avea examene, vor petrece timp cu prietenii, vor merge la studii și, cel mai probabil, vor pleca de acasă. 

Un câine are nevoie de exerciții fizice în fiecare zi – cel puțin două plimbări, antrenament, companie, joacă, îngrijire și iubire. Realitatea este că cea mai mare parte a îngrijirii câinelui îți va reveni ție. Cu siguranță te poți aștepta ca ceilalți membri ai familiei să te ajute, dar dacă nu vrei cu adevărat un câine și pentru tine, și nu ești pregătit să ai grijă de acel câine în următorii 12 ani, atunci poate nu ar trebui să iei unul.

De asemenea, vei avea nevoie de o rasă de câini prietenoasă pentru copii, dacă ai copii mai mici în casă.

Îți dorești un câine care să te ajute să fii mai sănătos și să faci mai multă mișcare

Câinii cu siguranță ne scot afară în fiecare zi, indiferent de vreme!

Ce trebuie să iei în considerare:

În primul rând, un cățel nu poate face plimbări lungi sau foarte active până când nu este mai în vârstă și mai matur, așa că va trebui să începi exercițiile treptat. Dacă nici tu nu ești foarte activ, acest lucru ar putea fi perfect și pentru tine, dar dacă intenționezi să alergi un maraton, atunci un cățel nu te va ajuta.

Fii realist. Dacă nu-ți plac exercițiile și nu ești atât de pasionat de aer liber, un câine nu te va ajuta. Cel mai posibil vei rămâne la fel de sedentar și câinele tău se va plictisi.

Dacă, totuși, ai nevoie doar de acel impuls suplimentar sau dacă ai un câine alături îți va îmbunătăți exercițiul și te va încuraja să faci și mai mult, atunci vei fi un proprietar ideal.

Trăiești singur și te simți singur

Câinii sunt însoțitori perfecți, iar o casă se simte mult mai puțin goală cu un prieten blănos alături. Este bine să alegi o rasă care ți se potrivește.

Ce trebuie să iei în considerare:

Totuși, reține că nu le place să fie lăsați pe cont propriu, deoarece sunt atât de legați de proprietarii lor.  Acesta este un lucru de luat în considerare dacă locuiești singur și nu există nimeni în casă care să stea cu câinele tău când ieși.

Dacă consideri că poți duce un câine oriunde mergi sau poți ruga pe cineva să-l țină până te întorci, atunci un însoțitor canin poate umple perfect golul, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel