Află în articol ce trebuie să pui în apa lalelelor ca acestea să reziste mai mult timp.
Lalelele sunt florile de primăvară preferate a multor femei. Puse într-o vază în sufragerie sau bucătărie acestea aduc lumină și prospețime în casa noastră. Totuși, se întâmplă adesea ca lalelele să se ofilească mult prea repede și parcă ne-am dori să știm secretul celor de la florării pentru a le putea ține în viață mai mult timp. Pentru ca lalelele să reziste cât mai mult timp în vază trebuie să faci următoarele lucruri:
1. Ferește-le de soare. Pune vaza într-un loc unde lumina soarelui nu bate direct.
2. Schimbă-le apa în fiecare zi și toarnă în ea câteva picături de zeamă de lămâie. Acest lucru va împiedica dezvoltarea bacteriilor care accelerează putrezirea florilor.
3. Nu aşeza vaza cu flori în apropierea unui coş cu fructe, pentru că acestea elimină un hormon, etilena, ce grăbește procesul de înflorire. Aşadar, petalele lalelelor se vor deschide mai repede, iar florile se vor veșteji, scrie Realitatea.net.
Terenurile destinate culturilor de lalele trebuie să fie bine iluminate și protejate de vânturile reci, să aibă suprafață plană, fără adâncituri în care să stagneze apa, fapt care ar provoca apariția bolilor criptogamice și, în consecință, stricarea bulbilor, scrie agromedia.md.
Trebuie evitată vecinătatea construcțiilor, gardurilor și a arborilor, deoarece pe terenurile puternic umbrite, bulbii de lalele sunt mici. Totuși, soiurile tardive pot fi amplasate la semiumbră, unde înfloresc mai îndelung.
De regulă, tuberobulbii se plantează la o adâncime cam de trei ori grosimea bulbilor, deci în medie 12cm adâncime, excepție făcând lalelele târzii, care se pot planta până la o adâncime de 20cm. Pe solurile mai ușoare, plantarea se face mai adânc cu 2 cm față de solurile grele. Lalelele se plantează toamna, astfel încât bulbii să aibă timp să se înrădăcineze până la venirea gerurilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu