Ciorba de miel este unul din preparatele culinare specifice sărbătorilor Pascale. Iată ce trebuie să știi despre aceasta.
Ciorba de miel poate favoriza creșterea și menținerea masei musculare și poate îmbunătăți funcția musculară, rezistența și performanțele fizice.
Fiind o sursă bogată de fier foarte disponibil, carnea de miel poate contribui la prevenirea anemiei.
Ce trebuie să știi despre ciorba de miel
Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, care sunt beneficiile ciorbei de miel.
„În primul rând, este important să reţinem ca orice reţetă poate să fie sănătoasă dacă este gătită corespunzător sau dacă sunt respectate cantităţile de consum. Orice este mâncat în exces poate fi nesănătos.
Să ne gândim la compoziţia ciorbei de miel.
Ciorba de miel, avantaje:
- este o sursă de proteină completă conţinând toţi aminoacizii esenţiali necesari unei diete echilibrate
- sursă importantă de fier, ajutând la prevenire anemiei
- sursă bogată de acid folic
- sursă de acizi graşi şi omega 3
- conţine minerale esenţiale cum ar fi zinc, fosfor, seleniu – acestea fiind importante pentru sănătatea oaselor
- legume – sursă importantă de vitamine, minerale şi fibre
- borș – probiotic important, detoxifiant şi sursă de vitamine din grupul B.
Ciorba de miel, dezavantaje
Citiți mai departe pe DCMedical: Ce trebuie să știi despre ciorba de miel. Anca Ioniță: Este probiotic important, dar poate duce la hipertensiune, gută și probleme renale
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu