EXCLUSIV  Ce urmează în SUA, după atentat. E.S. Adrian Zuckerman: "Reacţia lui Donald Trump e foarte importantă"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un tânăr de 20 de ani a deschis focul asupra lui Donald Trump la un miting electoral din Butler, Pennsylvania, sâmbătă, 13 iulie. Fostul preşedinte american a fost atins de un glonţ în zona urechii drepte şi a fost luat de pe scenă însângerat. 

Din fericire, rana lui Donald Trump nu a fost una care să îi pună viaţa în pericol. Din păcate, însă, un participant la mitingul electoral a fost ucis de gloanţele trase de atacator, iar alte două persoane au fost rănite. 

Lunetiştii Serviciilor Secrete au reuşit să îl neutralizeze în scurt timp pe atacatorul situat la mai puţin de 150 de metri de locul de unde Trump le vorbea susţinătorilor. 

Întrebat dacă situaţia în SUA va fi acum şi mai tensionată sau dacă, din contră, incidentul va duce spre un îndemn la calm, Adrian Zuckermann, fost ambasador al SUA la Bucureşti, a explicat pentru DC News cum stau lucrurile. 

"Eu sper să fie mult calm după acest eveniment, dar e clar că e greu de spus ce se va întâmpla. Aşa un atac la adresa unui preşedinte eu nu ţin minte să se fi întâmplat de când a fost atacul asupra lui Ronald Reagan. Nu se ştie încă care e povestea cu băiatul acesta, care l-a împuşcat pe Donald Trump. Dar reacţia lui Donald Trump, de luptător, e foarte importantă. Arată nu numai poporului american, ci şi restului lumii că este un lider al SUA şi al poporului american, şi nimeni nu trebuie să se îndoiască de asta. De asta spun că, în opinia mea, el va fi din nou preşedintele SUA. Şi lucrurile internaţionale vor fi puse la punct, astfel încât războaiele care nu existau acum 3 ani şi jumătate să se încheie. Acum avem războaie peste tot. Sunt nişte alegeri foarte importante, iar atentatul ăsta doar îl va impulsiona pe Donald Trump, să îşi continue treaba", a declarat Adrian Zuckerman la DC News. 

Youtube video image

Într-un videoclip filmat din mulțime, Trump apare pe scenă vorbind. În câteva secunde, se aude strigătul: "Are pistol!"

Oamenii din mulțime par să își dea seama că cineva este înarmat înainte ca primele focuri să fie trase. Imaginile surprind momentul în care mulți dintre cei prezenți intră în panică.

"Are pistol!" strigă un participant.

"Este pe acoperiș!" strigă altul.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel