Ce urmează să se întâmple cu termocentrala Mintia. Noul proprietar a dezvăluit planul

Ce urmează să se întâmple cu termocentrala Mintia. FOTO: Facebook @ Institutia Prefectului Hunedoara
Ce urmează să se întâmple cu termocentrala Mintia. FOTO: Facebook @ Institutia Prefectului Hunedoara

Termocentrala de la Mintia a fost vândută unui grup iordanian, după ce în 2019 a intrat în insolvență. Planul de investiții este cel mai mare din sistemul energetic din România.

Noul proprietar al termocentralei Mintia și-a prezentat planul de un milion de euro pe care vrea să îl realizeze cu unitatea energetică din județul Hunedoara, această investiție fiind, de altfel, cea mai mare în sistemul energetic din România.

Termocentrala a fost vândută de statul român unui grup iordanian şi din banii obţinuţi Complexul Energetic Hunedoara a rambursat ajutorul de stat, potrivit Rador.

Conform sursei menționate, investiţia pe care noii proprietari o derulează în centrala pe care o construiesc la Mintia va fi gata până la finalul anului 2026, după o primă etapă ce se va încheia în vara anului 2025, şi va produce 1.700 de megawaţi.

”Costurile totale ale acestui proiect sunt de 1,3 miliarde euro. De asemenea, aş vrea să confirm faptul că peste 1.200 de persoane pot fi angajate pe perioada construcţiei centralei. Aceasta va fi a doua cea mai mare investiţie a companiei noastre în lume”, a declarat Ahmet Ismail, președintele Mass Group Holding.

Reamintim că centrala termoelectrică de la Mintia a intrat în anul 2019 în procedură de insolvenţă în 2019, fiind apoi trecută în conservare în vara anului 2021, din lipsa investiţiilor necesare pentru a putea respecta reglementările de mediu ale Uniunii Europene.

În cele din urmă a fost vândută cu 91 de milioane de euro, iar din această sumă a fost rambursat ajutorul de stat acordat fără drept.

Centrala de la Mintia a fost vizitată duminică şi de ministrul energiei, Sebastian Burduja, care a spus că aceasta va fi centrala electrică cea mai eficientă din Europa, având un randament de 64% şi va fi un sprijin substanţial pe care România îl primeşte pentru tranziţia verde şi înlocuirea cărbunelui din mixul energetic cu gaze naturale.

Citește și: Sebastian Burduja, vizită în judeţul Hunedoara. Când ar putea deveni funcţional Complexul Energetic Valea Jiului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel