EXCLUSIV  Ce va face China dacă va lua „foc” Orientul Mijlociu. Explicația generalulului Cristian Barbu / video

FOTO: Freepik @ganzevayna1
FOTO: Freepik @ganzevayna1

Generalul Cristian Barbu a fost invitatul lui Răzvan Dumitrescu la „Ce se întâmplă?”, unde a explicat ce va face China în momentul în care va lua „foc” Orientul Mijlociu.

„În momentul în care ia foc Orientul Mijlociu, eu mă întreb dacă China ar profita să se ocupe de Taiwan”, a spus jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

„Ar putea să se ocupe de Taiwan, deși nu cred că în acest moment China este extrem de pregătită să intre într-o acțiune directă cu Statele Unite”, a precizat generalul Cristian Barbu.

Statele Unite mai pot sta pe trei fronturi?”, a întrebat jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

„Statele Unite ar putea face o altă coaliție decât cea tip NATO cu țările regionale, mă refer la Japonia, la Australia și ar putea să intervină în zona respectivă. În final cam pe aici se discută, cu Marea Britanie, deci o forță regională. În cazul în care China ar interveni acolo să se poată contrabalansa, dar China, nu într-un contact direct cu Statele Unite, poate să gestioneze intensificarea situației din Orientul Mijlociu, are interesul ca Statele Unite să aibă forțe multe de parte de ei și, poate, că și un alt loc.

Ucraina și Europa sunt ocupate. China n-a spus că se întâmplă ceva rău în Ucraina. A tăcut și i-a încurajat pe ruși. Acum poate să încurajeze țările cu care au legături politico-diplomatice importante, deci Coreea de Nord.

Coreea de Sud e în pericol. Acolo, Statele Unite sunt cumva obligate. În Taiwan nu sunt obligate, trebuie să recunoaștem. Este doar o înțelegere.

În Coreea de Sud sunt obligate să intervină exact cum a fost în cazul Israelului. Statele Unite au fost obligate să vină în sprijinul Israelului pentru că așa sunt relațiile concepute. Unele state europene s-au codit, altele au venit cu niște mistraluri în geantă”, a declarat generalul Cristian Barbu.

CITEȘTE ȘI: Există riscul unui război hibrid în Orientul Mijlociu? Gen. Barbu arată condițiile. ”Instantaneu”

„Sunt jenați de faptul că situația îi pune în faza în care trebuie să adopte o poziție și ei n-ar dori explicit să se știe poziția lor”, a spus jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

„Exact, pentru că le e teamă de problema internă. Ei singuri și-au creat această problemă”, a mai adăugat generalul Cristian Barbu.

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel