Ce valori nutriționale are ciocolata Dubai. Iată ce mănânci de fapt

Foto: Captură video Youtube
Foto: Captură video Youtube

Toată lumea vorbește despre gustul ciocolatei Dubai, dar nimeni despre valorile ei nutriționale.

VEZI ȘI: Cum se prepară celebra ciocolată Dubai. Desertul a devenit viral

Ciocolata Dubai este la mare căutare în ultima vreme, după ce a devenit populară în mediul online,internauții întrecându-se în tot felul de rețete reinterpretate. Valului de nebunie după ciocolata Dubai s-au alăturat imediat și cofetăriile, acum putând fi găsită cu ușurință cam peste tot.

Unii au respectat rețeta originală, alții au preferat să o modifice un pic, argumentându-și decizia prin faptul că ar fi mai pe gustul românilor. Totuși, majoritatea variantelor apărute pe piață au trei ingrediente de bază: ciocolată, cataif prăjit și umplutură de fistic.

Ce valori nutriționale are ciocolata Dubai

Totuși, deși mulți vorbesc despre trend, despre gust, puțini vorbesc despre valorile nutriționale ale acestei ciocolate devenită recent "vedetă". Analizând un tip de ciocolată Dubai de la Dulcinella observăm, atunci când vorbim despre valori nutritive și energetice, că 100 de grame de produs conține 54% grăsimi, dintre care 84% sunt acizi grași saturați, 15% glucide, dintre care 15% sunt zaharuri, 35% proteine, 17% sare și 4,83% fibre.

Aceeași ciocolată, dar de la alt producător, conține următoarele ingrediente: pastă de fistic (fistic californian prăjit, colorant: clorofila E141), ciocolată neagră 59,5% (cacao, zahăr, unt de cacao, soia, aromă naturală de vanilie), ciocolată albă (zahăr, unt de cacao, lapte praf integral, emulsifiant lecitină din soia, aromă de vanilie. Conținut minim de cacao 29% ), aluat kataif (făină de grâu, apă, ulei de floarea-soarelui, sare, conservant: sorbat de potasiu), unt 82%( din lapte de vacă), fistic crud, sare.

Valori nutriționale / 100g: Valoare energetică 2236 kJ/ 538 kcal / Grăsimi 38g din care Acizi grași saturați 15g / Glucide 37g din care Zaharuri 26g / Fibre 3g/ Proteine 9g/ Sare 0,15g.

Ce nutrienți și vitamine conține fisticul

Dacă vorbim însă despre pasta de fistic folosită la prepararea acestei ciocolate, valoare nutrițională per 100g de produs este: Valoare energetică 2396 kJ / 574 kcal, Grăsimi 34,69 g, din care acizi grași saturați 4,15 g, Glucide 62,66 g, din care zaharuri 54,40 g, Proteine 2,75 g, Sare 0,03 g.

În schimb, fisticul crud este cu adevărat o sursă bogată în nutrienți și conține o gamă variată de vitamine, minerale și alți compuși benefici. Iată o listă cu principalii nutrienți din fistic:

- Proteine: Fisticul este o sursă bună de proteine vegetale, conținând aproximativ 20 grame de proteine la 100 grame de fistic.

- Grăsimi sănătoase: Fisticul este bogat în grăsimi mononesaturate și polinesaturate, care sunt benefice pentru sănătatea inimii. Acesta conține aproximativ 45-50 grame de grăsimi la 100 grame, majoritatea fiind grăsimi sănătoase.

- Fibre: O porție de fistic oferă aproximativ 10 grame de fibre la 100 grame, ceea ce ajută la o digestie sănătoasă și la menținerea senzației de sațietate.

- Vitamina B6: Fisticul este o sursă excelentă de vitamina B6, importantă pentru metabolismul proteinelor, formarea globulelor roșii și funcționarea sistemului nervos.

- Vitamina E: Conține cantități moderate de vitamina E, un antioxidant care protejează celulele de stresul oxidativ.

- Vitamina K: Contribuie la coagularea sângelui și sănătatea oaselor.

- Vitamine din complexul B: Pe lângă B6, fisticul conține și alte vitamine din complexul B, precum tiamina (B1), riboflavina (B2) și niacina (B3), care susțin metabolismul și funcția nervoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel