Ce vină au ele că sunt cele mai urâte?

Sunt printre cele mai urâte din specia lor, dar caracteristicile lor iesite din comun le fac și mai interesante, potrivit mnn.com.

Iată topul celor mai urâte animale de pe planetă:

1.Condorul californian. Este cea mai mare pasăre zburătoare din America de Nord. Atunci când se află în zbor, aceste păsări uriașe planează pe curenții de aer până la înălțimi de 4.600 metri. Ca și alți vulturi, condorii se hrănesc cu hoituri de mamifere mari, cum sunt vitele și căprioarele. Atunci când au la dispoziție o masă îmbelșugată, păsările mănâncă atât de mult, încât trebuie să se odihnească mai multe ore înainte să zboare din nou.

2.Peștele gelatinos, Blobfish. Arată mai mult ca un personaj din benzile desenate, decât ca un pește. Blobfish are foarte puțini muschi și este, în principal, o masă de gelatină, care plutește pe fundul oceanului, unde așteaptă să îi treacă mâncarea prin față.

3.Cârtița nudă. Nu îi stă deloc bine neacoperită. Bine că își petrece aproape toate zilele ascunsă sub pământ. Acest animal pielos nu vede aproape deloc și își folosește dinții gigantici pentru a săpa gropi prin pământ. Trăiesc în colonii ca albinele și au o regină care este responsabilă cu toată reproducerea.

4. Maimuța proboscis. Maimuța proboscis este una dintre cele mai bizare maimuțe, în special datorită nasului supradimensionat. Cu cât acesta este mai mare, cu atât este mai puternic zgomotul pe care o astfel de maimuța îl poate face cu ajutorul lui, masculii ajutându-se de sunetele puternice pentru a speria alți masculi. Totodată, după cum relevă cercetările făcute de un zoolog, se pare că mărimea nasului influențează și virilitatea unui mascul – cu cât nasul este mai mare cu atât masculul este mai viril.

5. Porcul alergător. Cu aspectul său respingător, este unul dintre cele mai evidente animale ale savanei africane. Dacă îl privim, nu este greu de ghicit de ce este una dintre cele mai îndrăznețe specii. Porcul alergător este caracterizat de cele șase excrescențe cartilaginoase, dispuse pe fetele laterale ale capului precum și pe mandibula, al caror rol nu poate fi explicat de cercetători. Conform unor presupuneri, animalul le folosește pe post de arme.

6.Cârtița cu nas în stea. Rezidentă în America de Nord, această cârtiță recompensează vederea foarte prosta cu un nas extraordinar, neacoperit de blană, care arată ca o stea cu 22 de tentacule. Acestea sunt extrem de sensibile și pot simți chiar electricitatea.

7.Aye-Aye. Este o specie amenințată, mai ales pentru că, din cauza aspectului său neplacut, locuitorii din Madagascar îl văd drept o ființă diabolică și îl omoară imediat ce îl văd.

8.Peștele undițar sau diavolul de mare. Este un prădător de temut, care se hrănește în principal cu peștii care locuiesc în apropiere de fundul mării, cum ar fi calcanul și țiparul. Deasupra capului are trei excrescențe sub forma unor spini lungi, poziționati între ochi. Unul dintre aceștia este modificat, având aspectul unei tije prevăzute cu un glob strălucitor în capăt. În acest glob se găsesc bacterii fosforescente, parazite, care se hrănesc cu substanțele produse de peștele undițar.

9.Foca elefant. Este reprezentată de două mari specii: Foca elefant de sud și Foca elefant de nord. Prima se găsește în locurile cele mai lăturalnice ale oceanului, pe porțiuni de uscat situate în regiunea Antarcticii, locuri în care această specie era foarte larg răspandită în trecut. Cu timpul, numărul focilor elefant sudice a scăzut considerabil. Foca Elefant nordică, care nu diferă de specia australă decât prin lungimea ceva mai mare a trompei și prin câteva detalii de structură a craniului trăiește pe insulele din largul Californiei și cele ale Mexicului.

10. Peștele liliac cu buze roșii. Rujul nu il ajută la urâțenie. Ca și cum aspectul lor nu ar fi fost de ajuns, sunt înotători foarte proști, ciudat pentru un pește, așa că preferă să se plimbe pe fundul oceanelor, cu ajutorul aripioarelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel