Înainte, prin anii `80, românii care plecau în străinătate, erau fascinați de lucruri pe care nu le găseau în România.
În contextul discuțiilor despre capitalism și profit, jurnalistul Val Vâlcu a amintit de ce plecau înainte oamenii în străinătate.
”Capitalismul este mai confortabil. Înainte, obțineai televizorul color după 4-5 ani de așteptare. Suma era mare. De ce au plecat românii în Occident, nu? Ce visau? Televizor color, mașină... Un coleg fizician aici avea Trabant. A emigrat în America și primul lucru pe care l-a luat a fost o mașină uriașă, indiferent că nu avea ce face cu ea, făcea câțiva pași până la universitate” a spus Val Vâlcu, la ”Nod în Papură”.
”Nu contează, contează că pentru noi, anumite lucruri erau indicatori de lux, ai valorii sociale. Mașina era de lux, televizorul color în anii `80... Sigur că tu, când ai ajuns în lumea occidentală, erai fascinat de lucrurile astea care erau spectaculoase, acesta fiind și motivul pentru care și-au luat la mâna a treia, a patra, nu contează, un Audi când el stătea în Berceni, la garsonieră, confort 3” a completat Alfred Bulai, adăugând că ”nu eram pregătiți, în acei ani, pentru o societate în care să funcționeze marketingul”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News