Cea care a învins-o pe Kamala Harris fără drept de apel într-o dezbatere îi dă ultimele sfaturi lui Trump. Totul sau nimic pentru Kamala înainte de marea confruntare

Colaj capturi de ecran / Foto: Video Youtube PBS NewsHour / Kamala Harris
Colaj capturi de ecran / Foto: Video Youtube PBS NewsHour / Kamala Harris

În noaptea de marți spre miercuri va avea loc prima dezbatere așteptată de întreg mapamondul dintre Donald Trump și Kamala Harris.

DC News vă va ține la curent cu tot ce se întâmplă în timpul dezbaterii, într-un format live text pe site, în timp ce redactorul-șef al DefenseRomania, parte a trustului, va fi prezent în studioul Antena 3 CNN unde se va comenta în direct marea confruntare dintre Donald Trump și Kamala Harris, începând cu ora 03:00, ora României. 

Dar la ce să ne așteptăm? 

Va fi un moment decisiv pentru Kamala Harris care are de recuperat după ce l-a înlocui pe actualul președinte Joe Biden și a devenit oficial candidata Democraților împotriva lui Donald Trump, candidatul Republicanilor. 

Cei de la Politico dedică un material special marii dezbateri și aduc aminte un moment decisiv petrecut acum cinci ani în timpul dezbaterilor prezidențiale din primarele Partidului Democrat, când Kamala Harris a încercat să câștige nominalizarea partidului și să-l înfrunte la acea vreme pe președintele în funcție Donald Trump, dar a pierdut în fața lui Joe Biden. La acea dezbatere internă a partidului, Kamala Harris a pierdut fără drept de apel în fața unei alte candidate democrate, Tulsi Gabbard. Aceasta s-a dezis de Partidul Democrat și azi îl consiliează pe Donald Trump. 

Astfel, în 2019 Tulsi Gabbard a criticat-o aspru în timpul dezbaterilor pe Kamala Harris, acuzând-o de ipocrizie pentru că s-a transformat dintr-un procuror dur ce se axa pe combaterea criminalității într-un reformator progresist. Harris a fost atunci percepută ca un politician care își schimbă poziția în funcție de circumstanțe.

Confruntarea a ridicat întrebări despre capacitatea Kamalei Harris — care și-a câștigat o reputație de procuror necruțător în audierile din Senat, unde a pus presiune pe republicani și l-a criticat chiar și pe Joe Biden într-o dezbatere din 2019 — de a riposta atunci când se află în defensivă.

Unii dintre aliații și foștii consilieri ai lui Harris spun că actuala candidată a învățat din acea experiență și dau exemplul de succes al confruntării cu Mike Pence la sfârșitul campaniei din 2020, când din postura de vicepreședinte candidat al lui Joe Biden s-a descurcat excelent în fața vicepreședintelui lui Trump.

Succesul Kamalei Harris în dezbaterea de marți noapte când se va confrunta pentru prima dată cu fostul președinte Donald Trump, poate depinde de ce versiune a Kamalei vom vedea, scrie Politico: Cea care l-a înfruntat pe Pence sau cea care a pierdut în fața lui Tulsi Gabbard în 2019.

Tulsi Gabbard, cea care a învins-o fără drept de apel pe Kamala Harris în 2019 îl sfătuiește azi pe Donald Trump

Interesant e că Gabbard, care a părăsit Partidul Democrat și s-a reinventat în politică ca un star al mișcării MAGA (Make America Great Again), îl ajută acum pe Trump să se pregătească pentru confruntarea cu Harris. Rania Batrice, care a fost managerul de campanie al lui Gabbard pentru o scurtă perioadă în timpul candidaturii sale la primarele democrate din 2019, crede că Gabbard îi va sfătui pe Trump „să se axeze pe tema ipocriziei”, așa cum a făcut-o ea în 2019.

Acest sfat s-ar potrivi cu direcția atacurilor lansate de campania lui Trump în ultimele săptămâni. Fostul președinte și echipa sa au acuzat-o în repetate rânduri pe Harris de inconsecvență liberală, în ciuda faptului că Trump însuși și-a schimbat poziția pe diverse teme, inclusiv, cel mai recent, în privința avortului. Harris i-a dat însă și apă la moară, modificându-și pozițiile pe teme precum sistemul medical.

În dezbaterea din 2019 de la Detroit, Gabbard a atacat perioada în care Kamala Harris a fost procuror general al Californiei, spunând că „a trimis peste 1.500 de oameni la închisoare pentru infracțiuni minore precum consum de marijuana, iar apoi a râs sugestiv când a fost întrebată dacă a fumat vreodată marijuana”. Kamala Harris a mai fost acuzată de exces de zel în sentințe.

Dezbaterea din primarele din 2019 a fost dezastruoasă pentru Kamala Harris, care a fost demolată de Gabbard. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în dezbaterea cu Donald Trump.

Partea bună pentru democrați e că Harris are și o dezbatere importantă câștigată, cea cu Mike Pence, fostul vicepreședinte al lui Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel