EXCLUSIV  Cea de-a 5-a ediție a Aspen Energy Summit va avea loc la București, pe 15 iunie 2023, live pe DC News și DC Business

Evenimentul Aspen Energy Summit, organizat sub egida „Programului de energie și durabilitate al Institutului Aspen România”, a fost creat pentru a explora probleme strategice aflate la intersecția dintre energie, economie, tehnologie, geopolitică și securitate.

 

Din 2017, un grup select de lideri internaționali, factori de decizie naționali, experți în politici publice și reprezentanți ai mediului academic se adună anual pentru o discuție deschisă pe subiecte de importanță națională și transnațională.

Aceste discuții urmăresc să încurajeze noi colaborări și gândirea transdisciplinară.

Summit-ul va analiza perspectivele pentru România, regiunea țării noastre, Uniunea Europeană și cooperarea transatlantică, concentrându-se pe următoarele teme principale:

  • Principalele oportunități economice legate de Tranziția Verde.
  • Geopolitică și securitate energetică în contextul războiului din Ucraina.
  • Proiecte mari de infrastructură de energie verde: posibilități de investiții și mijloace de finanțare.
  • Cercetare și dezvoltare: către un model bazat pe inovare în sectorul energetic, capabil să alimenteze Tranziția Verde.

Programul Aspen Energy and Sustainability este o platformă de dialog a Aspen Institute România, axată pe modalități colaborative de promovare a durabilității într-un sector energetic bazat pe tehnologie.

Bazat pe Metoda Aspen, Programul facilitează un proces de reflecție transparent, responsabil și nepartizan, între factorii publici de decizie, părțile interesate private și reprezentanții sectoarelor nonguvernamentale și academice.

Programul dezbate politici în domenii precum sustenabilitatea în sectorul energetic, finanțarea tranziției ecologice și oportunitățile de investiții, implementarea de către România a țintelor Green Deal și efectul acestuia asupra industriei românești, inovarea în sectorul energetic sau securitatea energetică într-o zonă geografică, având în vedere contextul strategic. Agenda summit-ului poate fi consultată aici.

Poți urmări transmisia integrală pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Business, de la ora 10.00.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel