Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne vorbește despre cea mai accesibilă și eficientă formă de Omega 3.
”De Florii se mănâncă pește și, cu siguranță, pe mesele multor români există astăzi o bucățică de pește, indiferent dacă este proaspăt sau congelat, sălbatic sau de acvacultură, autohton sau din alte mări și oceane, prăjit, saramură sau la cuptor. Indiferent ce ați ales, poftă bună!
Este mult mai important pentru sănătatea și echilibrul nostru nutrițional să mâncăm pește de măcar 2 ori/săptămână, decât să așteptăm/căutăm bucata de pește ideală. Și dacă tot vorbim de lucruri practice, țineți cont că o banală conservă de sardine este cea mai eficientă sursă de Omega 3, proteine complete, calciu și fier la un loc.
Sardina este un pește mic care nu este crescut intensiv și nu are risc de contaminare cu metale grele; se hrănește cu plancton și concentrează în grăsimea ei cea mai mare cantitate de Omega 3.
În conservă peștele este bine fiert, deci se poate mânca cu tot cu oase, o sursă de calciu cu bioeficiență crescută; dacă alegeți varianta în sos tomat, fierul hemic din carnea de pește se va absorbi mai mult și mai ușor.
Nu mai pierdeți timpul încercând să găsiți varianta de pește perfectă, conserva de sardine există pe raftul oricărui magazin la un preț accesibil. Oricine poate mânca sănătos, dacă are informația corectă!”, a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul său de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu