Cea mai afectată zonă din România, în cazul unui cutremur

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a spus care este cea mai vulnerabilă zonă din România, în cazul unui cutremur.

Întrebat, la Digi 24, dacă Bucureşti rămâne în continuare zona cea mai vulnerabilă, în cazul unui cutremur, Raed Arafat a confirmat: "Da, fără discuţie, din cauza clădirilor care încă necesită consolidare sau dărâmare şi reconstrucţie - una din cele două soluţii. Nu este un proces uşor, pentru că o clădire care trebuie consolidată trebuie analizat dacă merită consolidată sau merită dărâmată şi construită".

Raed Arafat a spus că România stă mult mai bine din punct de vedere al dotării pentru intervenţie.

"Din punct de vedere al dotării, stăm mult mai bine şi dotarea noastră este mult mai bună decât înainte, fără nicio discuţie. Urmează încă un exerciţiu major anul viitor. Asta ne ajută să fim pregătiţi şi să nu uităm că oamenii noştri au fost deja afară şi au dovedit că pot să se implice în astfel de situaţii. Din păcate, am fost în ultima perioadă în Albania, Turcia. Cutremurul din Turcia a fost unul tragic şi devastator. România a trimis două echipe acolo", spune șeful DSU. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel