Cea mai bătrână femelă gorilă din lume tăiește la Grădina Zoologică din Berlin și are 65 de ani.
Grădina Zoologică din Berlin a spus: „Micuța Fatou a venit la Grădina Zoologică din Berlin când avea aproximativ doi ani. Acum își sărbătorește 65 de ani aici, făcând-o cea mai bătrână gorilă din lume, potrivit News Week.
Tortul aniversar al lui Fatou a fost pregătit special și pentru seniorul gorilă, managerul grădinii zoologice Christian Aust a declarând: „Baza de tort este făcută din orez, iar pentru decor am folosit legume și fructe. În ciuda unei bătrânețe excepționale, Fatou este o bătrână foarte viguroasă, cu un apetit sănătos. Ne bucurăm în fiecare zi că este alături de noi și sperăm să mai putem sărbători câteva zile de naștere alături de ea”, au declarat reprezentanții Grădinii Zoologice”.
La fel ca oamenii, gorilele nu ar trebui să mănânce prea multe dulciuri. Fructele conțin multă fructoză, motiv pentru care legumele sunt aproape exclusiv în meniu.
La grădina zoologică, Fatou este însoțită de Sango, în vârstă de 17 ani de femelele Djambala, de 20 de ani, de Mpenzi, de 36 de ani, de Bibi, de 25 de ani și de fiica sa Tilla, de 1 an.
Grădina zoologică a mai declarat: „La 65 de ani, Fatou este cea mai bătrână gorilă din lume. Vârsta ei exactă este necunoscută, deoarece, potrivit poveștilor, a venit la Berlin în 1959 prin circumstanțe ciudate, după ce un marinar a folosit micuța gorilă ca mijloc de plată la un han din Marsilia, Franța, ea a ajuns în cele din urmă la Grădina Zoologică din Berlin printr-un ocol. La momentul sosirii ei, Fatou avea aproximativ doi ani.
Cu toate acestea, Fatou nu este cel mai bătrân animal din grădina zoologică din Berlin. Un flamingo pe nume Ingo a venit la grădină zoologică ca animal tânăr în 1948 și acum are cel puțin 71 de ani.
Fiind unul dintre cei mai vechi, Fatou este unul dintre puținele animale din grădina zoologică care au venit din habitatul lor natural. Între timp, aproape toate animalele din grădina zoologică și din parcurile de animale s-au născut în grădini zoologice.
„Deși încă era normal în anii 1950 și 1960 să se aducă animale din habitatul lor natural într-o grădină zoologică, astăzi principiul grădinii zoologice este asemeni une arce a animalilor și funcționează exact în sens invers”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu