Balonarea poate părea inevitabilă în unele zile, mai ales dacă ai o dietă bogată în zahăr.
Potrivit Clinicii Cleveland, unul dintre cei mai mari factori care contribuie la acumularea de gaze în intestin provine din faptul că carbohidrații nu sunt digerați corespunzător.
De obicei, carbohidrații sunt absorbiți înainte de a ajunge la bacteriile intestinale, dar dacă mănânci prea repede sau te confrunți cu anumite tulburări ale tractului gastrointestinal, mai multe zaharuri nedigerate ar putea ajunge mai departe în tractul digestiv decât ți-ai dori.
Dacă se întâmplă acest lucru, zaharurile încep să fermenteze și să se descompună, creând exces de gaz în acest proces.
Anumite condiții pot încuraja și balonarea. Unii oameni se confruntă cu o sensibilitate crescută la anumite tipuri de zahăr. Cei cu intoleranță la lactoză se încadrează în această categorie și dacă consumă tipuri greșite de carbohidrați, poate apărea o cantitate excesivă de balonare.
Pe de altă parte, cei cu hipersensibilitate viscerală pot prezenta cantități crescute de presiune și durere asociate cu balonare.
Hormonii joacă, de asemenea, un rol în crearea acestei afecțiuni, iar estrogenul ajută în special la reținerea de apă și, ca urmare, creează presiune de balonare.
Anumite alimente și băuturi au un efect pozitiv atunci când vine vorba de ameliorarea excesului de gaze. S-a observat că ceaiul de păpădie ajută la scăderea retenției de apă asociată cu această afecțiune, în timp ce magneziul poate calma acidul din stomac și poate acționa ca un laxativ ușor.
Probioticele ajută, de asemenea, la echilibrarea biomului intestinal, stimulând procesul digestiv, iar exercițiile fizice regulate chiar ajută la reducerea acestei probleme.
„Gimbirul este uimitor pentru balonare”, a spus dieteticiana Sarah Curry.
„Relaxează mușchii din intestin, astfel încât să nu te simți la fel de balonat. Relaxarea musculară permite, de asemenea, gazului să circule mai liber prin sistemul tău gastro-intestinal.”
„Oamenii se confruntă cu balonare, deoarece gazul este prins de mușchii din intestin. O ceașca de ceai de ghimbir după masă poate ajuta la îmblânzirea acestei contractări și la reducerea balonării.”
Trebuie remarcat faptul că, în studiile clinice, cercetătorii au observat efectul ghimbirului asupra reducerii presiunii prin ingredientele sale active, cum ar fi gingerolul, conform unui studiu preluat din Journal of Chromatography.
Ca atare, nu trebuie să beți ghimbir doar sub formă de ceai. Vă puteți bucura de el ca supliment, condiment sau orice alt fel de băutură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News