Cafeaua turcească este cea mai bună. Află cum se pregătește pentru a ieși delicioasă.
Cafeaua turcească este delicioasă și se prepară rapid la ibric sau cezve, adică ibricul turcesc din zamac auriu.
În primul rând, trebuie să aveți cafea turcească. Se găsește și-n hipermarketurile românești. Se pune apa în ibric, se măsoară cu cana din care urmează să savurați cafeaua. Se adaugă două lingurițe cu vârf de cafea și o linguriță de zahăr. Se pune la fiert cafeaua. Când începe să fiarbă, se formează o spumă. Se ia caimacul cu o linguriță și se pune în ceașca de cafea. Cafeaua este lăsată în continuare să fiarbă, când începe iar să se formeze spuma la suprafață, se pune o parte din conținut în cană, apoi se mai lasă puțin cafeaua la fiert, câteva secunde, și se toarnă întreg conținutul în cană.
Așa veți savura o cafea gustoasă în doar câteva minute.
P.S. Dacă ajungeți în Istanbul, nu ratați bazarul cu mirodenii, de unde vă puteți cumpăra cea mai bună cafea turcească, dar și ibric turcesc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu