Ai toate motivele să introduci ciorba de legume în meniul tău.
Ciorba de legume furnizează fibre, vitamine și minerale esențiale ce stimulează digestia. Crește imunitatea și oferă o stare de bine.
200g mazăre la cutie (prefiartă)
2-3 cartofi albi
2 morcovi
1 ceapă albă mare
1 ardei gras roșu
1 păstârnac
½ țelină
1 cutie de roșii decoite
1 legătură de pătrunjel
2-3 linguri de ulei vegetal
sare, piper după gust
opțional: o cană de borș fiartă separat / smântână sau cremă vegetala
Mazărea din cutie se scurge. Cartofii se curăță de coajă și se taie în cubulețe mici. Morcovii se curăță și se dau prin răzătoarea mare sau se taie rondele fine. Ceapa se curăță și se toacă cât mai mărunt. Ardeiul roșu se taie pe jumătate, se îndepărtează cotorul și se taie. Păstârnacul se curăță și se taie. La fel și țelina.
Roșiile din cutie se pasează și se omogenizează cu sucul propriu. Pătrunjelul se toacă mărunt. Cartofii se pun la fiert în trei litri de apă cu sare. După primul clocot, se îndepărtează spuma și se adaugă restul legumelor. După ce a dat din nou în clocot, adaugă mazărea prefiartă și se fierbe la foc mic către mediu.
Cu aproximativ zece minute înainte de a o lua de pe foc, pregătește prăjeală pentru ciorba de legume: călește ceapa în 2-3 linguri de ulei vegetal până devine translucidă, notează fucsia.ro. Adaugă pasta de roșii și omogenizează la foc mic încă 3-5 minute. Potrivește cu sare și piper și toarnă-le în oala de ciorbă. Mai fierbe încă 10 minute până când legumele sunt gătite complet.
Borșul sau orice alt tip de acritură se adaugă după ce tot zarzavatul s-a fiert bine. Smântâna sau crema vegetala se adaugă în ciorba fierbinte, imediat ce s-a luat după foc. Adaugă pătrunjelul tocat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu