Vrei să scapi de câteva kilograme în plus? Poți încerca această dietă. Specialiștii promit rezultate uimitoare.
Nutriţionistul bulgar dr. Liudmila Emilova a dezvăluit secretele unei diete echilibrate pentru pierderea kilogramelor în plus şi detoxifierea organismului. Pentru un stil de viaţă sănătos, medicul a recomandat doar ceai sau apă dimineaţa, fructe proaspete sau smoothie-uri până la prânz. O dată pe săptămână, pot fi consumate alimente de origine animală, dar a doua zi, trebuie băută multă apă şi ceai pentru detofixiere.
"La prânz şi la cină, pregătim o salată mare cu legume crude fără sare, cu lămâie şi ulei de măsline sau nuci şi seminţe şi mâncare de post. Organismul începe să se cureţe de toxine abia în a zecea zi a dietei, aşa că este nevoie de răbdare şi perseverenţă. Acum, în primăvară, dacă respectăm o dietă de detoxifiere de 20 de zile plus 10 zile de alimentaţie echilibrată, vom avea rezultate uimitoare care se vor menţine pentru mult timp", a subliniat dr. Emilova, scrie Rador, citând focus-news.net.
Acest program garantează o modalitate optimă de a atinge greutatea normală şi de a fi sănătoşi. "Este bine ca acest program să fie combinat cu exerciţii fizice moderate", a recomandat nutriţionistul.
Bilic, ce poți mânca și ce trebuie să eviți când mergi la cumpărături
"Nu mâncați nimic din ceea ce bunicii voștri n-ar recunoaște ca aliment! Pentru sănătatea voastră și a familiei voastre, evitați produsele alimentare care conțin:
- ingrediente necunoscute
- ingrediente imposibil de pronunțat, ce țin mai degrabă de un laborator de chimie
- ingrediente al căror număr depășește cifra 5
- sirop de glucoză-fructoză
- grăsime de cocos și/sau de palmier.
În felul acesta veți reuși să evitați pe cât posibil alimentele ultraprocesate, cu valoare nutritivă redusă și aport mare de calorii. Atunci când faceți cumpărături evitați:
- zona centrală din supermarket și rafturile cu produse ambalate, al căror termen de garanție depășește 3 luni
- produsele promovate ca având extra-avantaje (de ex. margarină care scade colesterolul, brânzeturi light sau dulciuri fără adaos de zahăr)
- alimentele din import, mai ales când ele există în varianta românească, dar și produsele exotice, pe care nu suntem genetic construiți să le metabolizăm
- produsele provenite din agricultura intensivă (fie că e vorba de cele vegetale sau animale) și alimentele extrasezon, coapte/maturate forțat.
Pe de altă parte, NU trebuie să vă feriți de:
- alimentele cu preț redus, aflate la limita datei de expirare-termenul de valabilitate indicat pe ambalaj precede cu mult alterarea reală a produsului
- mâncarea gătită, chiar dacă este ambalată și vândută în supermarket
- produse cu ambalaj mai puțin colorat/sofisticat, de la branduri mai puțin cunoscute, dar care au o listă “curată” de ingrediente (simple și puține)
- ambalajul mai mic, care conține produsul gata feliat/porționat, chiar dacă este mai scump", a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News