Cea mai bună mămăliguță cu brânză și smântână. Cum o prepari. Mămăliguța cu brânză și smântână este felul de mâncare românesc pe care nu-l poți refuza niciodată. Iată cum se prepară, fără efort.
~0,5 kg mălai
1,5 L apă
sare
un cub unt
100 g brânză telemea
200 g smântână
Cea mai bună mămăliguță cu brânză și smântână. Cum o prepari. Pune apa la fiert cu un praf generos de sare şi un praf de mălai. Când apa clocoteşte bine, toarnă mălai în ploaie, puţin câte puţin, și amestecă încontinuu, scrie retetepractice.ro.
Cea mai bună mămăliguță cu brânză și smântână. Cum o prepari. Când mămăliga începe să se îngroaşe, dă focul mic-mediu şi continuă să amesteci constant pentru încă 8-9 minute. Adaugă untul şi mai amestecă 1 minut sau până când untul e complet topit şi distribuit.
Cea mai bună mămăliguță cu brânză și smântână. Cum o prepari. Răstoarnă mămăliga pe un platou şi, din loc în loc, înfige în ea câte o felie de brânză telemea. Lasă mămăliga acoperită pentru 5 minute, apoi serveşte-o cu smântână alături.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu