Dacă îți este poftă de mămăliguță cu brânză și smântână, trebuie să încerci această rețetă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
~0,5 kg mălai
1,5 l apă
sare
un cub unt
100 g brânză telemea
200 g smântână
Cum se prepară
Pune apă la fiert cu un praf generos de sare şi un praf de mălai. Când apa clocoteşte bine, toarnă mălai în ploaie, puţin câte puţin și amestecă încontinuu cu mâna, din momentul în care începi să adaugi mălaiul, potrivit retetepractice.ro.
Când mămăliga începe să se îngroaşe, dă focul mic-mediu şi continuă să amesteci constant pentru încă 8-9 minute. Adaugă untul şi mai amestecă 1 minut, sau până când untul e complet topit şi distribuit.
Răstoarnă mămăliga pe un platou şi, din loc în loc, înfige în ea câte o felie de brânză telemea. Lasă mămăliga acoperită pentru 5 minute, apoi serveşte-o cu smântână alături.
Vezi și: Cum se taie corect cartofii pentru gătit. Ai greșit până acum?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News