Cea mai bună metodă prin care îți poți învăța câinele să nu mai sară

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Cu siguranță multor persoane li s-a întâmplat să primească oaspeți în casă și câinele să devină foarte entuziasmat. Nu este ușor să îl oprești din a sări, pentru că săritul în sus este extrem de satisfăcător pentru câini. Mulți dintre noi contribuim involuntar la păstrarea acestui comportament deoarece le acordăm atenție atunci când sar! Află ce poți să faci! 

Cum să-ți împiedici câinele să sară: Poziția cu brațele încrucișate

Uneori, semnalele noastre verbale se pierd în agitație, mai ales în momente de mare entuziasm, cum ar fi atunci când întâmpinăm pe cineva la ușă. Dar câinii sunt mereu atenți la limbajul nostru corporal, așa că folosirea unui semnal nonverbal foarte clar îi ajută pe câini să înțeleagă. Acest semnal nonverbal este util și pentru îndrumarea comportamentului oaspeților, brațele încrucișate semnalează un mediu calm, ceea ce înseamnă că oamenii nu vor încuraja săritul.

În primul rând, învață-ți câinele că această poziție înseamnă "șezi". Du câinele într-un spațiu liniștit, plimbă-l câțiva pași, apoi oprește-te și încrucișează-ți brațele. După o secundă sau două, câinele tău probabil se va așeza, iar când o face, marchează comportamentul cu un cuvânt cum ar fi "Da!" și oferă-i câinelui o recompensă. Exersează acest comportament în toată casa, în special în apropierea ușii de la intrare unde îți primești oaspeții.

2. Sursa foto... (caine-cute-dog-running-outdoors-grass_14979100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @user16172657

După ce ai exersat mult, ești pregătit să încerci cu sprijin din partea altor persoane. Amintește-ți că totul se schimbă atunci când încerci să transpui antrenamentul particular într-un scenariu real, deci nu te aștepta la perfecțiune din prima! Ar fi de ajutor să folosești o lesă pentru a împiedica patrupedul să se înghesuie la ușă când primești pe cineva în casă. Ia o lesă și fixeaz-o de un mobilier greu lângă ușă astfel încât câinele tău să fie prezent, dar să nu fie în mijlocul acțiunii.

Roagă un prieten să bată la ușă, să intre și să salute așa cum face de obicei. Apoi mergi până la câinele tău și încrucișează-ți brațele (ajută dacă prietenul tău face la fel). S-ar putea să îi ia câinelui câteva secunde să înțeleagă ce trebuie să facă. În momentul în care se așează, marchează comportamentul și aruncă-i o recompensă la câțiva pași distanță. Acest lucru îi permite câinelui să se concentreze pe găsirea recompensei în loc să atace oaspetele tău.

Continuă să exersezi încrucișarea brațelor până când câinele se așează automat în momentul în care vede poziția. Cu practică suficientă, câinele tău ar putea deveni șeful comitetului de întâmpinare!, potrivit Petmd.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel