Nutriționistul Lygia Alexandrescu a spus care este cea mai bună pâine.
„Făina albă dă gust foarte bun, într-adevăr, dar nu are fibre", a zis dr. Lygia Alexandrescu.
Întrebată dacă a analizat pâinea neagră, care nu are gustul pâinii negre de la țară și despre care mulți spun că este, de fapt, vopsită cu ceai, nutriționistul a spus că: „sunt coloranți foarte mulți. Unii dintre ei sunt coloranți naturali".
De asemenea, mulți spun că pâinea albă și pâinea neagră din comerț sunt, de fapt, același lucru. Medicul Lygia Alexandrescu a explicat situația.
„Aici depinde și nu trebuie să generalizăm, pentru că avem și pâine de calitate, dospită 24 de ore, pâinea cu maia", a declarat Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat de Comitetul Internațional Olimpic, în exclusivitate pentru DC Medical.
„Eu cred că nu există făină de secară, nu cred că e disponibilă", a spus Val Vâlcu.
„Nici nu are cum să fie. În general, o pâine care să conțină secară ar trebui să aibă între 10% - 20% secară. Altfel, pâinea 100% secară nu este pâine, e ca și cum ai spune că ai făcut pâine de mălai, ca mămăliga. Nu stă, ăla e un terci, trebuie fiert, se răcește și se organizează solid.
Pâinea, ca să fie de bună calitate, are anumite procente de cereale integrale", susține Lygia Alexandrescu.
„Însă, făina integrală de grâu, cum e Grahamul, e o făină reală. Pâinea de graham este o pâine reală”, a zis medicul.
Dar atenție și la alte aspecte! Vedeți continuarea pe DC Medical - https://www.dcmedical.ro/care-e-cea-mai-buna-paine-lygia-alexandrescu-painea-reala-paine-secara-colorant-de-sfecla-rosie_643500.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News