Cea mai bună pâine. Lygia Alexandrescu: Aceasta este pâinea reală

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Nutriționistul Lygia Alexandrescu a spus care este cea mai bună pâine.

„Făina albă dă gust foarte bun, într-adevăr, dar nu are fibre", a zis dr. Lygia Alexandrescu.

Întrebată dacă a analizat pâinea neagră, care nu are gustul pâinii negre de la țară și despre care mulți spun că este, de fapt, vopsită cu ceai, nutriționistul a spus că: „sunt coloranți foarte mulți. Unii dintre ei sunt coloranți naturali".

De asemenea, mulți spun că pâinea albă și pâinea neagră din comerț sunt, de fapt, același lucru. Medicul Lygia Alexandrescu a explicat situația.

„Aici depinde și nu trebuie să generalizăm, pentru că avem și pâine de calitate, dospită 24 de ore, pâinea cu maia", a declarat Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat de Comitetul Internațional Olimpic, în exclusivitate pentru DC Medical.

Care e pâinea reală

„Eu cred că nu există făină de secară, nu cred că e disponibilă", a spus Val Vâlcu. 

„Nici nu are cum să fie. În general, o pâine care să conțină secară ar trebui să aibă între 10% - 20% secară. Altfel, pâinea 100% secară nu este pâine, e ca și cum ai spune că ai făcut pâine de mălai, ca mămăliga. Nu stă, ăla e un terci, trebuie fiert, se răcește și se organizează solid.

Pâinea, ca să fie de bună calitate, are anumite procente de cereale integrale", susține Lygia Alexandrescu.

„Însă, făina integrală de grâu, cum e Grahamul, e o făină reală. Pâinea de graham este o pâine reală”, a zis medicul.

Dar atenție și la alte aspecte! Vedeți continuarea pe DC Medical - https://www.dcmedical.ro/care-e-cea-mai-buna-paine-lygia-alexandrescu-painea-reala-paine-secara-colorant-de-sfecla-rosie_643500.html

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel