Unul dintre preparatele iubite de toată lumea este pizza. O felie de pizza ne oferă, de fiecare dată, placere la masă. În plus este și foarte sățioasă.
Cu toate că unele persoane servesc pizza la restaurant sau o cumpără congelată, în realitate, o puteți face și acasă. Va fi delicioasă. Rețeta de azi are o umplutură fantastică cu ingrediente proaspete.
Cei care vor să se bucure de rețeta de azi vor pune pe masă un preparat fantastic, făcut în propria bucătărie.
Ingredientele necesare pentru 3 pizza sunt:
500 grame de făină;
300 grame de mozzarella;
300 grame roșii cherry;
100 grame șuncă crudă;
300 ml apă;
15 grame sare;
12 grame drojdie;
ulei de măsline;
rucola.
Această pizza de casă se coace într-o tigaie și este la fel de bună ca cea de la pizzerie. Mai întâi, încălziți apa și o turnați peste drojdie, pentru a o dizolva. Ulterior, frământați drojdia dizolvată, făina și 3 linguri de ulei.
Cea mai delicioasă salată de castraveți: este gata în 10 minute și dispare de pe masă imediat
Adăugați câte puțină apa. La final trebuie să obțineți o sferă destul de netedă și uniformă. Puneți aluatul într-un recipient uns cu ulei și lăsați-l să crească aproximativ 3 ore. După ce timpul a expirat, împărțiți aluatul în trei părți și lăsați-le la crescut încă o oră, acoperite cu o folie.
După o oră, întindeți aluatul în trei tăvi rotunde sau dreptunghiulare. Faceți câteva găuri cu furculița în fiecare foaie de aluat și o ungem cu puțin ulei. Coaceți blatul de pizza în cuptorul încins, timp de 10-12 minute, la 220 de grade.
Acum vă puteți ocupa de umplutură: adăugați roșiile tocate și mozzarella tăiată cubulețe. Se condimentează cu o picătură de ulei și se adaugă rucola și șunca crudă. Pizza este gata! Poftă bună!
Plăcintele făcute cu lipii în loc de aluat se prepară repede și ușor și sunt la fel de bune. Din punct de vedere al gustului, astfel de plăcinte nu sunt inferioare plăcintelor cu drojdie.
Ingrediente:
6 lipii,
600 grame de carne tocată (după preferințe),
2 cepe,
4 linguri de lapte,
2 ouă,
100 grame de cașcaval,
sare și piper măcinat după gust.
Tăiați ceapa și prăjiți-o până se rumenește. Adăugați carnea tocată în ceapă, amestecați și continuați să prăjiți. Într-un castron adânc, bateți ouăle cu laptele.
Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de pergament și puneți prima lipie, care trebuie unsă cu amestecul de ouă și lapte. Urmează un strat de umplutura de carne tocată și ceapă. Acoperiți cu cea de-a doua lipie. Repetați procedura până terminați toate ingredientele.
Hering, în sos delicios. Te vei linge pe degete, după ce vei gusta acest preparat
La final, ultima lipie se unge cu un ou și se rade deasupra cașcaval. Plăcinta se dă la cuptor pentru 15 minute, la o temperatură de 180 de grade. Puneți plăcinta gata pe un platou, decorați-o cu verdeață după dorință. Poftă bună!
Vă propunem să pregătiți o cină incredibil de gustoasă: paste cu carne de pui și sos de roșii. Dacă nu dispuneți de timp, dar vrei să aveți o cină gustoasă și sănătoasă, iată o rețetă simplă de paste cu carne de pui în sos de roșii. Durează doar 15 minute pentru a le pregăti.
Ingrediente:
file de pui - 300 grame,
pasta de tomate - 2 linguri,
ciuperci - 250 de grame,
smântână - 50 de grame,
verdeață după gust,
cașcaval tare - 30 de grame,
paste - 100 de grame,
sare și piper după gust.
Tăiați fileul de pui în felii groase și prăjiți-le până sunt gata. Adăugați peste carne și ciupercile tocate.
Între timp, pregătiți sosul. Amestecați pasta de roșii cu smântâna, adăugați sare și piper și verdeață după gust. Când puiul și ciupercile sunt gata, combinați-le cu sosul și continuați să le sotați.
Adăugați puțină apă în tigaia cu carnea de pui, ciuperci și sos și continuați să gătiți, sub capac, încă 3 minute.
Puneți paste la fiert într-o oală cu apă fierbinte. Când pastele sunt fierte, scoteți-le din apă și adăugați-le în tigaia cu carnea de pui și ciuperci. Amestecați totul bine. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu