Cea mai bună pizza din lume, preparată de un bulgar

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Un bulgar este "vinovat" pentru cea mai bună pizza din lume.

Alegeri prezidentiale 2024

Campionul mondial la preparat pizza anul acesta este un bulgar de 23 de ani din Varna. Svetolslav Mitev a câştigat cea de-a 21-a ediţie a Pizza Word Cup 2023 din Italia, la care au participat aproape 180 de pizzerii din peste 11 ţări, scrie Rador, citând actualno.com.

Pizza pe care a preparat-o este din categoria "Clasic" şi este făcută din aluat premium amestecat cu făină italiană premium şi apă cu ioni de argint. Reţeta a fost creată special pentru competiţie, scrie Moreto.net.

Svetoslav serveşte pizza pe o tavă de lemn, cu un şervet brodat şi un pahar de Merlot, pentru că el consideră pizza şi vinul sunt o combinaţie perfectă. Tânărul lucrează de un an într-o pizzerie din Varna, iar înainte de campionat a reuşit să câştige un alt premiu I pentru pizza "Clasic" la Bucureşti, în România.

*Pont: Cum faci cel mai pufos blat de pizza. Rețeta simplă

Ingrediente

- 160 ml apă caldă

- 2 linguriţe drojdie uscată

- 1 lingura zahăr

- 500 g făină

- 160 ml bere

- 2 linguri ulei de măsline

- 1 linguriţa sare

Cum se prepară

Combină apa caldă cu drojdia şi zahărul şi las-o deoparte pentru câteva minute, cât timp drojdia se activează. Amestecă făina cu sarea, apoi încorporează drojdia activată cu apă, berea şi uleiul de măsline. Frământă pentru minim 10 minute la mână sau 7-8 minute la robotul de bucătărie.

Când aluatul este fin şi elastic, unge-l cu puţin ulei de măsline şi dă-l la crescut pentru 2-3 ore într-un castron acoperit cu un prosop, potrivit retetepractice.ro. Această cantitate de aluat este suficientă pentru 2 pizza de 30 cm. Dacă plănuieşti să prepari una singură, împarte aluatul în 2 şi congelează-l sau refrigerează-l pe cel rămas.

Întinde jumătatea pe care o prepari cu degetele în tavă şi mai las-o la crescut 10-15 minute. Întinde sosul de roşii şi toppingurile preferate deasupra blatului pufos, apoi dă preparatul la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute sau până când blatul de pizza pufos se rumeneşte bine.

Vezi și: Pizza siciliană. Rețeta de Sfincione

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel