Deși ar trebui să mâncăm cât mai rar paste și cartofi cu diverse sosuri, din când în când merităm să ne răsfățăm.
Cartofii carbonara se pregătesc ușor și au un gust bun datorită sosului și nu numai.
1 kg de cartofi
1 ceapă mică
150 g bacon
200 ml de smântână
80 g de brânză sau cașcaval
un ou
sare
piper
alte condimente după gust.
Curăță cartofii de coajă. După ce îi tai în felii rotunde sau cubulețe, pune-i la fiert aproximativ zece minute. Amestecă smântâna cu oul, cașcavalul/brânza și condimentele. Pune cartofii într-o tavă mare unsă cu puțin unt sau ulei, adaugă ceapa tăiată cubulețe mici și toarnă peste ei sosul de smântână, având grijă să fie totul acoperit de sos.
Încinge o tigaie pe flacără medie sau mare, pune puțin ulei în ea și prăjește feliile de bacon câte un minut pe fiecare parte, apoi pune-le peste cartofi. Ca să fii sigur/ă că se îmbină bine aromele, amestecă mixul de cartofi, notează divahair.ro. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și lasă cartofii la copt circa 30 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu