De Paști, drobul va trona masa îmbelșugată sub privirile pofticioșilor. Dacă nu vrei să dai greș, aveam o rețetă simplă pentru tine.
Ingrediente pentru drob
1 kg măruntaie de miel - ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină - sau măruntaie de pui
150 g unt sărat
2 cepe mari
6 ouă mari
3 legături de ceapă verde, tocate mărunţel
3 legături usturoi verde, mărunţit
100 g smântână
1 prapur de miel
2 legături pătrunjel, mărunţit
2 legături mărar, mărunţit
sare şi piper după gust
Cum se prepară drobul
Se spală organele şi se pun la fiert, după ce sunt gata le dăm prin maşină de tocat împreună cu carne de porc. Ceapa, usturoiul şi pătrunjelul se vor toca mărunt, după ce au fost bine spălate şi se vor mixa cu compoziţia de carne şi măruntaie.
Se adaugă cele patru ouă crude, se condimentează şi se omogenizează bine toată compoziţia. Apoi, se unge o tavă cu ulei şi se pune un strat de compoziţie şi se ornează cu ouă fierte tăiate rondele. Apoi, se adaugă un strat de carne, iar la sfârşit din nou ouă. Se ține la cuptor până când este gata.
Vezi și: Cum faci Pasca pentru Paști. Rețeta tradițională
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu