Iată cea mai bună reţetă de fasole cu cârnaţi de casă, care va atrage laudele tuturor celor aşezaţi la masă.
Ingrediente pentru 2 porţii
2 cârnaţi de casă de preferat afumaţi
300 g fasole uscată sau o conservă de fasole de 400 g, fiartă gata
1 ceapă mare
3 căţei de usturoi
1 ardei gras
150 ml sos concentrat de roşii sau bulion
50 ml de ulei
1 linguriţă de cimbru uscat
1/2 linguriţă de boia de ardei dulce
1 frunză de dafin
Dacă nu folosiţi fasole din conservă, atunci boabele trebuiesc alese, spălate bine în mai multe ape şi dacă ştiţi că fasolea e mai veche, e bine să o lăsaţi la înmuiat timp de câteva ore înainte să o puneţi la fiert în apă cu un praf de sare.
Fasolea fiartă o scurgem şi o păstrăm deoparte cât ne ocupăm de cârnaţi şi de restul de legume. Prăjim cârnaţii în uleiul încins în prealabil, întorcându-i ca să se rumenească pe toate părţile.
După ce cărnaţii s-au prăjit, se scot pe o farfurie, iar în uleiul rămas în tigaie călim ceapa şi ardeiul gras. Când ceapa devine translucidă, adăugăm şi usturoiul tocat mărunt sau trecut prin presă.
Lăsăm usturoiul să se călească 1 minut cât să îsi dezvolte aroma, apoi adăugăm sosul de roşii şi boabele de fasole fiartă. Dacă sosul e mai gros sau dacă folosiţi bulion, adăugaţi tot acum cam 150 ml apă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News