Cea mai bună reţetă de fasole cu cârnaţi de casă

Iată cea mai bună reţetă de fasole cu cârnaţi de casă, care va atrage laudele tuturor celor aşezaţi la masă. 

Ingrediente pentru 2 porţii

2 cârnaţi de casă de preferat afumaţi

300 g fasole uscată sau o conservă de fasole de 400 g, fiartă gata

1 ceapă mare

3 căţei de usturoi

1 ardei gras

150 ml sos concentrat de roşii sau bulion

50 ml de ulei

1 linguriţă de cimbru uscat

1/2 linguriţă de boia de ardei dulce

1 frunză de dafin

Mod de preparare

Dacă nu folosiţi fasole din conservă, atunci boabele trebuiesc alese, spălate bine în mai multe ape şi dacă ştiţi că fasolea e mai veche, e bine să o lăsaţi la înmuiat timp de câteva ore înainte să o puneţi la fiert în apă cu un praf de sare.

Fasolea fiartă o scurgem şi o păstrăm deoparte cât ne ocupăm de cârnaţi şi de restul de legume. Prăjim cârnaţii în uleiul încins în prealabil, întorcându-i ca să se rumenească pe toate părţile. 

După ce cărnaţii s-au prăjit, se scot pe o farfurie, iar în uleiul rămas în tigaie călim ceapa şi ardeiul gras. Când ceapa devine translucidă, adăugăm şi usturoiul tocat mărunt sau trecut prin presă.

Lăsăm usturoiul să se călească 1 minut cât să îsi dezvolte aroma, apoi adăugăm sosul de roşii şi boabele de fasole fiartă. Dacă sosul e mai gros sau dacă folosiţi bulion, adăugaţi tot acum cam 150 ml apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel