Mămăliga, pe lângă faptul că este gustoasă și sănătoasă, nu este nici greu de făcut.
4 căni de apă
1 cană de mălai
1 linguriță de sare
1 bucățică mică de unt
1/2 de cană de parmezan ras și o linguriță în plus pentru garnitură
Pune apa la fiert, adăugând lingurița de sare. Când începe să fiarbă apa, adaugă mălaiul puțin câte puțin și începe să amesteci cu o lingură de lemn. Continuă să amesteci mălaiul în jur de cinci minute. Dă focul mai încet și continuă să amesteci în mod constant, în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe. Timpul de fierbere recomandat este de aproximativ 20-30 de minute.
După oprește focul și adaugă în mămăligă bucata de unt. Amestecă până când untul se topește parțial și apoi adaugă o jumătate de cană de parmezan. După ce ai amestecat bine, acoperă mămăliga și las-o să stea 5 minute până se îngroașă, notează divahair.ro. Transferă apoi amestecul într-un vas de servire și adaugă restul de parmezan ras peste mămăligă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu