Dacă respectați o serie de indicații, vă veți bucura de cei mai aromați și delicioși mici pe care i-ați gustat vreodată!
Învață să pregătești o rețetă de mici delicioasă:
1 kg carne tocată (vită, porc, oaie - se pot face diferite combinații în funcție de preferințele fiecăruia)
8 g bicarbonat de sodiu
1 linguriță de suc de lămâie
1 lingură de ulei
1 căpățână de usturoi
500 ml de supă de oase concentrată
piper proaspăt măcinat
cimbru uscat
coriandru
chimion
sare
boia (opțional)
Prepară o supă nesărată din oase de vacă. Pune carnea tocată într-un castron și verifică dacă mai sunt tendoane ori oase prin ea. Pentru a evita astfel de neplăceri, este indicat să alegi un produs de calitate. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, toacă acasă carnea. Pune bicarbonatul de sodiu stins cu suc de lămâie peste carnea tocată, amestecă bine compoziția. Adaugă jumătate din cantitatea de supă de oase, toate condimentele și usturoiul pisat, amestecând bine.
Ca să obții un preparat delicios, introdu carnea la rece cel puțin 12 ore. A doua zi frământă carnea tocată din nou, adăugând și restul de supă de oase peste ea. Lasă amestecul deoparte pentru o jumătate de oră, apoi modelează micii din el. Unge-i cu ulei peste tot și mai lasă-i puțin deopate, apoi pregătește-i pe grill ori la cuptor. Nu lasă focul să îi pătrundă de tot, altfel se vor usca, notează divahair.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News