Negresa este una dintre prăjiturile preferate ale românilor.
Pentru prepararea negresei, ai nevoie de:
Ingrediente: 3 ouă, o cană de lapte, o cană şi jumăte de zahăr, un pachet de unt, un plic 50 g cacao, o cană de faină, un plic de praf de copt, un praf de sare
Mod de preparare: Într-o cratiță, punem laptele, zahărul şi untul tăiat bucăţi şi amestecăm uşor până untul se topeşte. Turnăm și cacao şi amestecăm pentru a nu rămâne cocoloaşe. Lăsăm la foc mic, amestecând uşor până când compoziția dă în clocot. Oprim aragazul și lăsăm să se răcească.
În momentul în care compoziţia este rece, separăm ouăle şi batem albuşul spumă cu un praf de sare. Punem compoziţia rece într-un vas mai mare, adăugăm gălbenuşurile şi amestecăm cu mixerul. Adăugăm praful de copt cu făina, apoi le punem peste amestecul rezultat mai devreme. Adăugăm albuşul treptat, cu ajutorul unui tel, scrie Adevarul.
Turnăm totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi introducem tava în cuptorul încins la 170 grade, pentru 35 de minute.
La final, pudrăm cu zahăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu