Este perioada din an în care toate gospodinele îşi pregătesc debaralele pentru iarnă. Vă prezentăm o reţetă simplă pentru varza murată. Toate gospodinele trebuie să o ştie.
varză
Sare
Beţe de mărar
Boabe de porumb, gutuie sau sfeclă roşie.
Se ia cantitatea dorită de varză, se îndepărtează frunzele rupte şi se scobește la cotor pentru a se pune 2-3 linguri de sare. Se aşează primul rând de varză în butoi, după care se presară o mână de sare. Repetăm procedeul până când se termină varza. La final, adăugăm câteva beţe de mărar.
Dacă doriţi ca varza voastră să fie galbenă, adăugaţi boabe de porumb sau gutuie. De asemenea, puteţi adăuga sfeclă roşie pentru ca varza voastră murată să aibă culoarea roşie. Puneţi apă peste varza din butoi şi vânturaţi după o săptămână. Astfel, zeama va fi limpede.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu