Dacă vrei să te bucuri de cea mai bună salată de cartofi, atunci ai ajuns unde trebuia. Rețeta pe care ți-o recomandăm, astăzi, este delicioasă și se prepară foarte ușor.
Ingrediente
- 1 kg și jumătate cartofi roșii
- 300 g maioneză
- 120 g smântână dulce
- 5 ouă fierte tocate
- 1 castravete murat tăiat cubulețe mici + 2 lingurițe de zeamă
- 1 lingură muștar
- 1 lingură oțet alb
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță zahăr
- 1/2 linguriță piper
- 2-3 tulpini de țelină tocate
- 1 ceapă roșie medie cubulețe
- 2 cepe verzi tocate (opțional)
- 1 ardei gras mic, tocat mărunt
- 1/2 ardei roșu tocat mărunt
Cum se prepară
Pune la fiert cartofii roșii până se înmoaie ușor (între 8-15 minute trebuie să îi ții pe foc. Cartofii mai mari fierb mai greu spre deosebite decât cei mai mici. După ce i-ai scurs bine de apă și s-au răcit, pune-i la frigider.
Între timp, într-un vas mare amestecă maioneza de casă cu smântâna dulce, muștarul, oțetul, castravetele murat tocat mărunt (și cu cele 2 lingurițe de zeamă de la el). Amestecă bine pentru a se combina perfect aromele. Asezonează cu zahăr, sare și piper și amestecă bine. Adaugă restul de ingrediente (fără cartofi, momentan) și amestecă iar. Compoziția trebuie bine amestecată pentru a te asigura că aromele sunt perfect pătrunse.
Scoate cartofii din frigider și taie-i cubulețe. Adaugă cartofii peste restul de ingrediente, amestecând ușor ca să nu se sfărâme cartofii. Acoperă și dă la rece până la servire.
Image by KamranAydinov on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News