Cea mai bună sursă de proteine în post. Mihaela Bilic: De consumat fără restricție de cantitate, au doar 10 cal/100g

Cea mai bună sursă de proteine în post. Mihaela Bilic: De consumat fără restricție de cantitate, au doar 10 cal/100g / Foto: Pixabay
Cea mai bună sursă de proteine în post. Mihaela Bilic: De consumat fără restricție de cantitate, au doar 10 cal/100g / Foto: Pixabay

Află în articol care este cea mai bună sursă de proteine în post, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic.

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat de ce ciupercile sunt o sursă eficientă de proteine în post.

"Aveți nevoie de argumente nutriționale? Ciupercile au multe fibre, minerale (potasiu, zinc, seleniu, fier) și toate vitaminele din grupul B. Spre deosebire de alte legume, ciupercile nu conțin fitați, deci fierul din compoziția lor se absoarbe eficient.

În ciuperci avem concentrația maximă de vitamine B de origine vegetală. 100g ciuperci acoperă 30-40% din DZR de vitamina B3 și B5.

Ce trebuie să știm despre ciuperci? Că se comportă ca un burete, absorb rapid apa sau uleiul în care sunt gătite.

Cum gătim corect ciupercile

Cât despre gătit, ideal este să le rumeniți fără ulei într-o tigaie bine încinsă, preț de câteva minute. Nu prelungiți excesiv timpul de gătit, ciupercile pot fi consumate și crude, deci e de preferat să fie semi-gătite decât gătite excesiv și uscate.

Puneți sare peste ciuperci de la începutul gătitului, sarea are capacitatea să scoată apa dintr-un produs, prin urmare ciupercile vor pierde jumătate din cantitatea de apă din structura lor, iar gustul se va intensifica.

De ce ne plac așa mult ciupercile? Conțin acid glutamic, forma naturală a monoglutamatului de sodiu. Și când spunem glutamat, spunem al cincilea gust, adică delicios și irezistibil. De consumat fără restricție de cantitate, mai ales că au doar 10 cal/100g", a explicat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii "Doctor de bine" de la Pro Tv.

Ciuperci cu orez și legume la cuptor

Iată o rețetă simplă și gustoasă de mâncare de ciuperci, potrivită pentru perioada de post.

Ingrediente:

300 g ciuperci, curățate și tăiate în bucăți

1 ceapă medie, tocată

1 cană orez brun sau alb (spălat și scurs)

1 ardei gras, tăiat cubulețe

1 morcov, tăiat cubulețe

2 căței de usturoi, mărunțiți

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță cimbru uscat

1 linguriță boia de ardei dulce

sare și piper, după gust

2 căni supă de legume sau apă.

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline și călește ceapa până devine transparentă. Adaugă morcovul, ardeiul și ciupercile și călește-le timp de 5-7 minute, până se înmoaie ușor. Adaugă orezul spălat și scurs în tigaie, apoi adaugă cimbrul, boiaua de ardei dulce, usturoiul mărunțit, sare și piper. Amestecă bine pentru a îmbina aromele.

Transferă amestecul de orez și legume într-o tavă pentru cuptor. Nivelați compoziția în tavă. Toarnă supa de legume sau apa peste compoziție. Acest lichid va ajuta la gătirea orezului și la a oferi o consistență suculentă.

Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când orezul este gătit și lichidul este absorbit.

Lasă la răcit pentru câteva minute înainte de a servi. Poți decora cu verdeață proaspătă înainte de a servi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel