Este frumos să te răsfeți, la cină, cu mâncăruri neobișnuite și delicioase, dar pentru viața de zi cu zi, rețetele complexe, care necesită mult timp de preparare, nu sunt pe placul gospodinelor.
Majoritatea preferă mâncăruri simple, dar foarte gustoase, care pot fi preparate în treizeci de minute.
Vă propunem rețeta de orez cu fructe de mare și lapte de cocos.
Ingrediente:
orez - 2 pahare,
fructe de mare congelate - 500 grame,
lapte de cocos - un pahar,
roșii cherry - 10 bucăți,
ulei de măsline - 3 linguri,
turmeric - 2 linguri,
usturoi măcinat și sare.
Gătiți orezul în apă clocotită cu sare. În timp ce orezul se gătește, dezghețați fructele de mare și prăjiți-le în ulei de măsline, timp de cinci minute. Apoi adăugați în tigaie roșiile cherry tocate, condimentele și laptele de cocos. Gătiți-le cinci minute.
Nouă produse cu cea mai lungă perioadă de valabilitate: pot fi păstrate și zeci de ani
Când orezul este gata, adăugați-l în tigaia cu lapte de cocos și fructe de mare și amestecați. La final, adăugați pătrunjel tocat. Poftă bună!
Acest fel de mâncare este ieftin și ușor de preparat, iar familia ta îl va iubi și își va diversifica dieta.
Dovlecelul este o legumă versatilă care poate fi gătită în orice fel. În plus, dovlecelul este delicios atât prăjit, cât și înăbușit. Dar astăzi vă propunem o rețetă simplă de dovlecel copt cu piept de pui. Acest fel de mâncare este perfect pentru masa de prânz pentru întreaga familie.
Ingrediente:
dovlecel - 2 bucăți,
unt - 50 grame,
piept de pui - 250 grame,
smântână - 1 lingură,
ouă - 2 bucăți,
pesmet - 2 linguri,
sare și piper măcinat după gust.
Pentru acest fel de mâncare, este mai bine să folosiți dovlecel tineri. Spălați-i, tăiați-i în jumătate și transferați-i într-o tigaie încălzită. Prăjiți-i pe ambele părți.
Brioșe, preparate într-o oală cu apă: un desert delicios, cu nimic mai rău decât cel copt în cuptor
Fileul de pui poate fi tăiat în bucăți mici sau trecut printr-o mașină de tocat. Adăugați în carne sare și piper. Apoi ouăle și amestecați bine.
Se unge o tavă de copt cu unt și se pune, mai întâi dovlecelul, apoi carnea de pui. Se presară stratul superior cu pesmet și apoi se toarnă smântâna.
Puneți tava în cuptorul preîncălzit, la 120 de grade, pentru 1 oră. Serviți dovlecelul cu piept de pui pe masă. Poftă bună!
Omleta este unul dintre acele feluri de mâncare care ne salvează ziua. Când habar n-avem ce să punem pe masă sau poate nu am avut timp să facem cumpărături, luăm doar câteva ouă și masa e gata.
Astăzi vrem să vă oferim câteva sfaturi pe care, cu siguranță, bunicile noastre le cunoșteau foarte bine. Dacă adaugi acest ingredient în ouă, omleta va fi mai pufoasă ca niciodată.
Vă asigurăm că acest truc ingenios vă va lua doar un minut, dar rezultatele vor fi spectaculoase. De câte ori ți s-a întâmplat că, în ciuda faptului că ai urmat rețeta și ai folosit ingrediente proaspete, omleta a ieșit uscată și subțire? Ei bine, urmați acest sfat și nu se va mai întâmpla.
Cea mai rapidă și eficientă metodă să crești ceapă verde fără a avea un ghiveci cu pământ
Dacă te gândești la produse scumpe, folosite de marii bucătari, te înșeli. Îți trebuie niște bicarbonat simplu, un produs pe care îi ai deja în bucătărie.
Iată ce trebuie să faci: odată ce ouăle au fost bătute cu un praf de sare și puțin lapte, adaugă un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu. Evident, pe măsură ce vei folosi mai multe ouă, va trebui să mărești și cantitatea bicarbonatului. Încorporează-l în ouă și omleta ta va fi mai pufoasă ca niciodată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News