EXCLUSIV  Cea mai dificilă misiune a AFM. Laurențiu Neculaescu, program în parteneriat cu ONG-urile de mediu. Află aici despre ce e vorba/ VIDEO

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce declarații a făcut Laurențiu Neculaescu, președinte al Administrației Fondului pentru Mediu.

Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a prezentat, în cadrul conferinței ”Curățenia de primăvară în România!”, organizată de DCMediaGroup, programul AFM pentru educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului înconjurător.

„Acest eveniment îmi oferă ocazia să dezbatem problematica deșeurilor, o temă extrem de importantă pentru România. Ceea ce cred eu că este cu adevărat important este modul cum ne raportăm la ceea ce avem de făcut și la responsabilitatea acțiunilor întreprinse, atât la nivel de individ, cât și ca și țară. Schimbarea de mentalitate cred eu că este probabil cea mai dificilă misiune pe care o avem. Schimbarea de mentalitate la nivelul fiecărui individ este un proces lung și în care trebuie să investim constant și sistematic. Această schimbare de mentalitate trebuie să înceapă de la cele mai fragede vârste din familie și apoi în școală și menținută pe parcursul vieții pentru pentru a oferi, practic, modele de urmat copiilor și nepoților noștri.

Educația și conștientizarea publicului

Tocmai pentru că suntem de principiu că totul pleacă de la educație, inclusiv în domeniul gestionării deșeurilor, Administrația Fondului pentru Mediu a avut un program privind educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului înconjurător. În cadrul acestui program, care a avut ca solicitanți eligibili ONG-urile de mediu, în parteneriat cu unitățile administrativ-teritoriale, unitățile de învățământ și instituțiile publice vor putea explica tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani și nu numai lor, teme precum poluarea aerului, poluarea apelor, tăierea ilegală a pădurilor, exploatarea necontrolată a resurselor pământului și epuizarea resurselor naturale, schimbările climatice, efectele gazelor cu efect de seră asupra mediului și stimulare a transportului cu emisii scăzute. Toate aceste teme vor fi abordate în cadrul acestor proiecte prin intermediul unor ateliere, experimente, jocuri, pentru a putea captiva atenția tinerilor și pentru a înțelege de ce este important să protejeze natura.

Captură de ecran / Foto: Video DC News

Peste 600 de aplicații

Prin educația și implicarea tinerilor, vom ajunge totodată cu informațiile și la părinții și bunicii acestora. Astfel, în perioada 3 aprilie - 12 mai 2023 am derulat o sesiune de înscriere al ONG-urilor în cadrul acestui program, unde au fost depuse 652 de de aplicații. Bugetul total pe care Administrația Fondului pentru Mediul l-a alocat pentru acest program a fost de 150 de milioane de lei, iar finanțarea a fost în cuantum de 100% din valoarea totală eligibilă a proiectelor depuse și valoarea maximă a unui proiect a fost de 500.000 lei. În perioada imediat următoare, cel mai probabil undeva săptămâna viitoare, Administrația Fondului pentru Mediu va publica și rezultatele finale ale acestui apel și lista cu toate ONG-urile și unitățile administrativ-teritoriale care au fost declarate eligibile și vor demara acțiuni în sensul în care v-am povestit mai devreme”, a declarat Neculaescu.

Urmărește conferința completă aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel