Cea mai eficientă metodă de învățare, de la un profesor emerit: De ce să NU înveți noaptea, ce se întâmplă în creier

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Probabil, ca elev sau student, te-ai găsit adesea în situații în care ai simțit că nu-ți ajunge timpul să înveți pentru teste sau examene, așa că ai stat până târziu în noapte ca să înveți. 

Studenții, mai ales, se regăsesc adesea în situația în care învață pe timpul nopții. Unii fac asta pentru a trece prin toată materia pentru examen, alții pentru a o aprodunda,  pe când o altă categorie încearcă să prindă din zbor informațiile esențiale în vederea trecerii examenelor. Indiferent de situație, învățatul nocturn nu este cea mai bună alegere. O spune în mod clar profesorul emerit Ioan Neacșu, care a și explicat ce se întâmplă în creier noaptea și când este cel mai bun moment pentru a învăța. 

Vezi ma mult pe DCNEWSTV

Citește și: 

"O școală bună nu este o clădire frumoasă"

"Întrebarea este - la ce nivel se află o școală bună? În primul rând, o școală bună nu înseamnă o clădire frumoasă. Niciun brand. Brandul este suma componentelor calitative. Dacă o școală are o clădire frumoasă, un ambient plăcut, resurse umane și frumoase și deștepte și la clasă... Spun frumoase pentru că peste 99% din învățământul preșcolar și primar sunt prezențe feminine absolut agreabile. Procentul scade progresiv până la învățământul superior, dar și aici, la fiecare nivel, prezențele feminine își verifică vocația" este de părere prof. Ioan Neacșu. Continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel