Cea mai grea limbă străină de învățat pentru români poate varia în funcție de diverse factori, inclusiv de limbile pe care le vorbesc deja și de resursele disponibile pentru învățarea limbii respective.
Cu toate acestea, există câteva limbi care sunt adesea considerate a fi mai dificile pentru vorbitorii de limba română din cauza diferențelor semnificative în gramatică, vocabular sau structura limbii.
Chineza Mandarină: Este cunoscută pentru sistemul său de scriere complex, care utilizează caractere chinezești, dar și pentru tonurile distincte pe care le folosește. Chineza Mandarină are, de asemenea, o gramatică diferită și un vocabular foarte diferit de cel al limbii române.
Araba: Araba are un alfabet diferit de cel latin, și de asemenea, poate fi dificilă din cauza sistemului său de scriere de dreapta la stânga și a numeroaselor variante dialectale.
Japoneza: Japoneza folosește trei sisteme diferite de scriere (hiragana, katakana și kanji) și are o structură gramaticală complexă. De asemenea, conține multe cuvinte și expresii cuvântate în mod diferit față de limba română.
Coreeana: Similar cu japoneza, coreeana folosește un alfabet propriu, numit hangeul, și are o structură gramaticală diferită de cea a limbii române.
Rusă: Rusă folosește un alfabet chirilic și are o gramatică complexă, inclusiv cazurile substantivelor și verbele conjugate în mod diferit față de română.
Este important de menționat că dificultatea învățării unei limbi străine poate varia de la o persoană la alta, în funcție de experiența lor anterioară cu alte limbi străine și de resursele de învățare disponibile. Cu perseverență, răbdare și resurse adecvate, oricine poate învăța o limbă străină, indiferent cât de dificilă ar părea la început.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News