De la străbunici, la bunici, la părinți. Așa a ajuns cea mai simplă și mai gustoasă rețetă de post în zilele noastre: ciuperci cu ceapă și usturoi la tigaie.
Ai nevoie de ciuperci, jumătate de kilogram, ceapă și usturoi după gust, ulei de măsline, sare și piper. Dacă vrei să le mănânci la fel ca la bunici, poți face și mămăligă.
Ciupercile trebuie spălate, curățate.
Se pun ciupercile la fiert cu puțină apă - 50 ml- și sare.
În acest timp, se pune ceapa la călit într-o tigaie, cu 2 linguri de ulei.
Se scot ciupercile de la fiert, se scurg foarte bine, se pun în tigaia cu ceapa călită.
Se lasă pe foc până se înmoaie. Cu câteva minute înainte de oprirea focului se adaugă usturoiul, dar și condimente: piper, precum și verdeață (mărar) sau sos de tomate, după gust.
Nu le scoateți imediat din vas. După ce opriți aragazul, puneți un capac câteva minute, apoi le puteți servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu