Cea mai izolată casă din lume, construită de un miliardar "pregătit pentru dezastre", mai exact pentru apocalipsa zombi

captura Youtube
captura Youtube

Există multe legende și povești fascinante despre o proprietate izolată situată pe o insulă din mijlocul Oceanului Atlantic. În ciuda locației sale îndepărtate, aceasta atrage mii de vizitatori.

Insula Elliðaey, situată la sud de arhipelagul Vestmann din Islanda, găzduiește o mică proprietate pe un teren stâncos de 4,5 kilometri pătrați. Aceasta este adesea denumită "cea mai singuratică casă din lume" din cauza izolării sale.

În ciuda izolării, casa a generat numeroase povești. Unele zvonuri sugerează că ar fi fost dăruită cântăreței islandeze Björk de către stat ca semn de apreciere pentru contribuțiile sale culturale, în timp ce alte legende afirmă că ar fi fost utilizată de un cult religios. Alte povestiri mai neobișnuite includ ideea că a fost construită de un miliardar care dorea să se adăpostească de o apocalipsă zombie. Există chiar și speculații că această casă nu ar exista deloc, fiind doar o invenție digitală, dar adevărul este, de fapt, mult mai puțin spectaculos.

În realitate, insula a fost locuită de familii de crescători de oi până în anii 1930, dar clima aspră și distanța au determinat părăsirea acesteia. În anii 1950, Asociația de Vânătoare a construit o cabană de vânătoare pentru vânătorii de papagali, cunoscută sub numele de Ball House. Aceasta este încă funcțională, dar are facilități de bază, fără apă curentă sau electricitate.

Deși este o proprietate privată, vizitatorii au acces permis pe insulă, dar călătoria până acolo poate fi dificilă. Mările islandeze sunt adesea periculoase, cu temperaturi scăzute și valuri mari, iar debarcarea se face de obicei prin săritul din barcă și escaladarea unei stânci.

Pentru cei care reușesc să ajungă, Ball House oferă o canapea confortabilă, o sobă, o zonă de luat masa, masă și scaune, precum și un dormitor cu 10 saltele. Deși vizitarea insulei este o provocare, mii de persoane au adăugat deja numele lor într-o carte a vizitatorilor.

Printre aceștia se numără YouTuber-ul Ryan Trahan, care a petrecut noaptea pe insulă și a descris experiența ca fiind „cea mai tare din viața mea”. Într-un videoclip care a adunat peste 33 de milioane de vizionări, Trahan își duce fanii într-o aventură pe mare și împărtășește detalii despre cum materialele pentru construirea casei au fost transportate manual pe insulă. Videoclipul său a generat peste 20.000 de comentarii, demonstrând fascinația continuă a publicului pentru acest loc izolat.

2. Captura Yo... (whatsapp-image-2024-08-10-at-19-12-07_63355000.jpg)

Insula Elliðaey

Insula Elliðaey, situată în sudul arhipelagului Vestmann din Islanda, este o destinație fascinantă cunoscută pentru peisajul său stâncos și izolarea extremă. Acoperind o suprafață de aproximativ 4,5 kilometri pătrați, insula este nelocuită și este adesea descrisă ca având „cea mai singuratică casă din lume” datorită locului său izolat.

Elliðaey a fost locuită de familii de crescători de oi până în anii 1930, când climatul aspru și distanța au determinat abandonarea insulei. În anii 1950, Asociația de Vânătoare a construit o cabană de vânătoare pe insulă pentru vânătorii de papagali, cunoscută sub numele de Ball House. Această cabană este încă funcțională, deși oferă facilități de bază, fără apă curentă sau electricitate.

Insula și cabana au fost subiectul multor povești și speculații. Unele zvonuri sugerează că cabana ar fi fost dăruită cântăreței islandeze Björk în semn de recunoștință pentru contribuțiile sale culturale. Alte legende vorbesc despre utilizarea insulei de către un cult religios sau despre construirea cabanei de către un miliardar care dorea să se adăpostească de o apocalipsă zombie. Există chiar și teorii că insula și cabana ar fi doar o invenție digitală, dar realitatea este mai puțin dramatică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel