Cea mai longevivă persoană din SUA a murit, la vârsta de 115 ani. A trecut prin ambele războaie mondiale, Marea Depresiune, gripa spaniolă și pandemia de Covid-19

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

O femeie din Iowa despre care se crede că a fost cea mai longevivă persoană din Statele Unite şi care a trecut prin evenimente istorice, de la cele două războaie mondiale şi Marea Depresiune până la gripa spaniolă şi pandemia COVID-19, a murit la vârsta de 115 ani.

 

Bessie Hendricks a murit marţi într-un azil de bătrâni din Lake City, potrivit Lampe & Powers Funeral Home. Dna Hendricks s-a născut pe 7 noiembrie 1907 şi fusese declarată de Grupul de Cercetare în Gerontologie din Los Angeles drept cea mai în vârstă persoană în viaţă din Statele Unite.

A predat la o şcoală din ţinutul său natal, Calhoun, din statul Iowa şi a crescut cinci copii, dintre care doi au decedat, potrivit USA Today. Când a împlinit 112 ani, dna Hendricks a declarat presei locale că secretul vieţii ei lungi a fost "munca grea".

Fiica ei a spus atunci că Bessie Hendricks nu a luat niciodată medicamente şi i-au plăcut dulciurile. La cea de-a 115-a aniversare, conducerea azilului Shady Oaks Care Center, unde a locuit dna Hendricks, a scris:

"Cu toţii îi urăm lui Bessie H. la mulţi ani pentru cei 115 ani! A avut o aniversare minunată, sărbătorind alături de familia şi prietenii ei. Tortul, florile, cadourile şi felicitările au făcut ziua mai specială".

Moartea lui Bessie Hendricks l-a făcut pe Edie Ceccarelli din California cel mai bătrân american în viaţă, arată datele Grupului de Cercetare în Gerontologie. Dl Ceccarelli urmează să împlinească 115 ani pe 5 februarie, scrie Rador.

În vara anului trecut a decedat, în Polonia, a doua cea mai vârstnică persoană din lume. 

Tekla Juniewicz s-a născut în 1906 la Krupsko, un sat din regiunea Liov (azi în Ucraina), la vremea aceea în Imperiul Austro-Ungar, scrie Agerpres.

În vârstă de 12 ani când Polonia şi-a câştigat independenţa, în 1918, Juniewicz este considerată cea mai longevivă persoană din istoria Poloniei.

Până al al Doilea Război Mondial, Juniewicz a trăit în regiunea natală, reanexată Poloniei în perioada dintre cele două războaie mondiale, alături de soţul ei, care era administratorul unor exploatări miniere şi al unor depozite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel