Medicii din Marea Britanie cred că au documentat cea mai lungă infecție Covid înregistrată.
Publicitate
Un pacient a avut niveluri detectabile ale virusului timp de mai mult de 16 luni sau 505 zile, în total. Persoana la care fac referire medicii din Marea Britanie avea alte afecțiuni medicale și a murit în spital în 2021. Infecțiile persistente ca aceasta sunt încă rare, spun medicii londonezi, potrivit BBC.
Majoritatea oamenilor elimină în mod natural virusul, dar pacientul în cauză avea un sistem imunitar grav slăbit. Infecțiile cronice ca acestea trebuie studiate pentru a îmbunătăți înțelegerea noastră despre Covid și riscurile pe care le poate prezenta, spun experții.
Pacientul s-a infectat pentru prima dată cu virusul Covid la începutul anului 2020. Infecția a fost confirmată cu un test PCR. Unul dintre medicii care va prezenta concluziile la o conferință medicală - Congresul European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase - este Dr. Luke Blagdon Snell.
El a declarat pentru BBC: "Acestea au fost teste cu tampon de gât care au fost pozitive de fiecare dată. Pacientul nu a avut niciodată un test negativ. Și putem spune că a fost o infecție continuă, deoarece semnătura genetică a acesteia - informațiile pe care le-am obținut din secvențierea genomului viral - a fost unic și constant la acel pacient.”
Infecțiile prelungite sunt rare, dar importante, spun cercetătorii, pentru că ar putea da naștere la noi variante de Covid - deși acest lucru nu s-a întâmplat în acest caz.
Dr. Snell a spus: „Virusul încă se adaptează la gazda umană atunci când oamenii sunt infectați pentru o lungă perioadă de timp. Ar putea oferi o oportunitate pentru Covid de a acumula noi mutații.
Unii dintre acești pacienți pe care i-am studiat au mutații care au fost observate în unele dintre variantele de îngrijorare. El a subliniat că niciunul dintre cei nouă pacienți pe care i-au verificat nu a dat naștere unei noi variante periculoase.
Dr. David Strain de la Facultatea de Medicină a Universității din Exeter, a declarat: „Deși Omicron nu a apărut la acești indivizi, acest lucru demonstrează o cale foarte clară prin care pot apărea variante rezistente la vaccin. În timp ce cu BA.2 avem noroc că mutația este asociată cu o boală mai puțin gravă, nu există nicio garanție. că următoarea iterație va fi aceeași.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News