Mircea Badea a spus care este cea mai mare aberație, în viziunea sa, atunci când vorbim despre incendiul de la Ferma Dacilor.
„Nu mai suport să aud de avizul ISU. Pe ideea aceasta închidem toată țara. Avizul ISU trebuie dat pe o lege absolut cretină și ineptă. Este o lege aproape imposibilă. V-a spus și DC News cazul cu piscina. O piscină în aer liber nu poate primi autorizaţie de siguranţă la incendiu dacă nu are... hidrant! Piscina, prin definiție, este plină cu apă. Hidrantul vine de la apă... Sunt multe aberații cu această lege. Pe faza cu avizul ISU închidem majoritatea spitalelor, grădinițelor, instituțiilor publice. De-asta nu mai suport să aud de avizul ISU”, a zis Mircea Badea la Antena 3 CNN, în emisiunea „În gura presei”.
Ferma Dacilor nu avea aviz ISU. Despre acest subiect, avocatul Florin Durgheu a vorbit la DC News și DC News TV, imediat după incendiu.
„Atât timp cât există, la nivelul întregii ţări, foarte multe instituţii şcolare fără autorizaţie ISU... Dacă se întâmplă, Doamne fereşte, o tragedie, ce facem? O luăm de la început şi constatăm că ceea ce trebuia să se întâmple nu s-a întâmplat şi căutăm iar Acarul Păun? Sunt şi mall-uri unde apare avertismentul că acest complex nu deţine autorizaţie ISU. Asta înseamnă că intri pe propria răspundere", a declarat avocatul Florin Durgheu la DC N
„Noi ştim că această legislaţie ISU e făcută ca să fie acoperiţi controlorii. S-au trecut acolo de toate. Şi căderi de meteoriţi cred că s-or fi trecut. A fost şi o fază ridicolă, dar şi comică, la un complex sportiv. Ca să îi dea autorizaţie ISU piscinei în aer liber, care conţine faianţă, gresie şi apă, avea nevoie de hidrant. De asta spun că asta cu autorizaţia ISU... Una e că faci o coşmelie cu bârne uscate, date cu lac, deci practic beţe de chibrit care abia aşteaptă scânteia... Nu îmi vine să cred că era totul ignifugat, că dacă era, nu ardea aşa", a punctat Val Vâlcu.
Vedeți emisiunea aici:
Cornel Dinicu şi ceilalţi doi inculpaţi din dosarul Ferma Dacilor faţă de care au fost dispuse măsuri preventive au contestat decizia pronunţată, miercuri, de Judecătoria Ploieşti.
Conform portalului instanţelor de judecată, Cornel Dinicu, arestat preventiv pentru 30 de zile, dar şi Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, care au primit arest la domiciliu, au contestat aceste măsuri.
Cei trei sunt acuzaţi de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru.
„Din data de 03.01.2024, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei persoane fizice, respectiv faţă de un administrator statutar şi doi administratori în fapt ai societăţii comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. (...) Faţă de acestea, în cursul zilei de azi, procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, în sarcina acestora reţinându-se, în esenţă, următoarele: în perioada 2016 - 26.12.2023, cele trei persoane au desfăşurat în mod convergent şi sistematic demersuri în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice, prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea activităţii de "cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată", desfăşurate la sediul social din comuna Tohani, sat Tohani, judeţul Prahova", a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu