Cea mai mare grădiniţă din România a fost inaugurată joi în Sectorul 4 din Capitală, ea urmând să funcţioneze, începând cu data de 1 martie, în centrul comercial Grand Arena, situat pe Bulevardul Metalurgiei.
Noua grădiniţă va putea primi peste 500 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, şi este amenajată pe o suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi. Potrivit Primăriei Sectorului 4, aici copiii vor beneficia de condiţii deosebite de studiu şi siguranţă. Pentru început, aici vor fi aduşi peste 500 de preşcolari înscrişi la grădiniţele 'Dumbrava Minunată' şi 225, ce vor fi relocate temporar ca urmare a începerii lucrărilor de consolidare şi modernizare, a căror complexitate nu permite executarea lor concomitent cu desfăşurarea orelor de curs. Ambele clădiri în care au funcţionat până acum cele două grădiniţe sunt încadrate în clasa I de risc seismic şi se află într-o avansată stare de degradare.
Noua grădiniţă va avea 21 de săli de clasă, dotate conform cerinţelor educaţionale. De asemenea, preşcolarii vor avea la dispoziţie săli de mese şi cabinete medicale. Grădiniţa va funcţiona cu program normal (8,00 - 12,00) şi cu program prelungit (8,00 - 18,00), bugetul alocat de Primăria Sectorului 4 pentru amenajarea ei fiind de aproximativ 2.000.000 de lei.
'Discutăm despre cea mai mare grădiniţă, organizată şi utilată după standarde europene. (....) Solicitările pentru grădiniţă în Sectorul 4 sunt, din partea părinţilor, într-o creştere exponenţială. (....) Această zonă a Bucureştiului este într-o expansiune absolut impresionantă, astfel încât atât din punct de vedere al infrastucturii şi, mai ales, din punct de vedere al infrastructurii şcolare trebuie să venim în întâmpinarea nou-veniţilor în Sectorul 4. Toate unităţile şcolare trebuie să aibă autorizaţie de securitate la incendiu. (....) Pregătim inclusiv pentru zona Tineretului o astfel de locaţie', a afirmat primarul Daniel Băluţă.
Potrivit acestuia, în Sectorul 4 vor fi noi grădiniţe moderne, la standarde europene. 'În ceea ce priveşte şcolile generale şi grădiniţele, toate unităţile care sunt încadrate în oricare clasă de risc seismic, fie că este clasa I sau clasa a II-a, în acest moment sunt în reabilitare. (...) Din totalul de 74 de clădiri aparţinând şcolilor din Sectorul 4, şcoli, licee şi grădiniţe, în acest moment, contracte de reabilitare, modernizare au un număr de 60 de unităţi', a informat Băluţă.
Inspectorul şcolar general al Capitalei, Ioana Mihaela Neacşu, a spus că există zone în Bucureşti unde au apărut în ultimii ani cartiere rezidenţiale noi, dar, din păcate, dezvoltarea urbanistică nu a fost asociată şi construcţiei de unităţi de învăţământ.
'Prin urmare, în această zonă era important să se nască o nouă unitate de învăţământ. Mai mult decât faptul că va cuprinde cele două grădiniţe existente, care intră astfel într-un proces de consolidare menită a asigura securitatea preşcolarilor din acele unităţi, va veni şi cu o capacitate de cuprindere a efectivelor de preşcolari suplimentară celei existente. Acest fapt, pe noi, la nivelul sistemului educaţional din Sectorul 4, ne va sprijini în vederea scăderii efectivelor de preşcolari la grupă şi ceea ce evident va duce cu sine o creştere a calităţii procesului educaţional, mai multă siguranţă, în interesul copilului. Aceste spaţii pe care le vizităm astăzi sunt dotate din punct de vedere al mijloacelor educaţionale cu tot ceea ce este necesar pentru buna funcţionare. La nivelul tuturor sectoarelor au avut loc operaţiuni de expertizare a clădirilor unităţilor de învăţământ din punct de vedere al expunerii la riscul seismic', a arătat inspectorul general.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News