EXCLUSIV  Cea mai mare greșeală în fața Rusiei. ”Lui Putin trebuie să-i fie frică”. Adrian Zuckerman: E o primejdie pentru România

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay (WiR_Pixs)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay (WiR_Pixs)

Excelența Sa Adrian Zuckerman, ambasador SUA în România între 2019 și 2021, a abordat subiectul conflictului ruso-ucrainean, și de ce NATO ar trebui să permită răspunsuri mai dure în fața Rusiei, precum un 'No-Fly Zone'.

Excelența Sa Adrian Zuckerman, ambasador SUA în România între 2019 și 2021, a fost invitat luni, 9 septembrie 2024, la DC News TV. Interviul va a fost difuzat live la ora 14:00 și s-a axat pe contextul internațional actual, dar și pe războiul rus împotriva Ucrainei.

Pe lângă cele două mari conflicte, cel rus împotriva Ucrainei și cel din Orient provocat de atacul de tip Holocaust comis de gruparea teoristă Hamas asupra Israelului, Excelența Sa a mai abordat și alte teme.

Polonia este de părere că dronele rusești, care se îndreaptă spre zona aeriană poloneză, trebuie să fie doborâte încă din zona aeriană a Ucrainei. Această propunere a fost făcută și la summit-ul NATO din iulie de la Washington. Nu a fost acceptată. Acum se discută de ‘No-Fly Zone’, o zonă de interdicție aeriană de 20 de km de la granița Poloniei, și poate a României, în interiorul Ucrainei, unde eventualele rachete și drone rusești să fie doborâte de cele două state. Totuși, există în continuare teama de escaladare a conflictului dintre NATO și Rusia. Adrian Zuckerman a comentat acest subiect.

"Când mergi pe trotuar și vezi un câine care ți se pare primejdios, dacă îi arăți câinelui că îți e frică, atunci eu îți garantez că vei fi mușcat"

"Când mergi pe trotuar și vezi un câine care ți se pare primejdios, dacă îi arăți câinelui că îți e frică, atunci eu îți garantez că vei fi mușcat. La fel e și cu rușii. Cea mai mare greșeală făcută de administrația de Biden, de NATO, de Statele Europene, este să aibă un astfel de răspuns, în loc de unul dur. Nu se pot lăsa lucrurile așa. Nu se poate lăsa ușa deschisă pentru agresiune mai mare venită din Rusia. Da, e o primejdie. În opinia mea, nu trebuie să arăți că noi suntem îngrijorați de o escaladare. Lui Putin trebuie să-i fie frică de o escaladare. Eu am vorbit cu mulți generali, inclusiv cu câțiva foști comandanți supremi ai NATO și au spus același lucru. Dacă arăți inamicului că îți e frică să escaladezi, atunci asta o să împingă. Este exact ce a făcut Putin în ultimii doi ani și jumătate de când a început războiul din Ucraina. Trebuie făcută o înțelegere cu Ucraina, care să dea voie României, Poloniei, altor state să doboare, cum prea bine ai spus, aceste rachete și drone care se apropie de granița română sau polonă, chiar dacă e cu 10 km sau 20 de km peste teritoriul ucrainean. Dacă intră o parte din rachetă, chiar și distrusă, pe teritoriul României, poate să ucidă românii. Nu e acceptabil așa ceva. E o primejdie pentru România. Nu știu de ce România, Polonia și NATO trebuie să accepte acest lucru. Nu trebuie acceptat. Trebuie un mesaj dur trimis lui Putin. Din păcate, NATO și UE au vorbit foarte mult despre răspunsul lor dur, dar faptele lor, ceea ce fac, nu e la fel cu ce spun. Nu contează ce spui, contează ce faci. Nu se face ce se spune și asta e o problemă. E o mare greșeală că UE și SUA au lăsat acest război să continue fără un răspuns dur, fără să aibă un ‘No-Fly Zone’ nu numai lângă granița Poloniei și a României, ci și deasupra Ucrainei. De ce? Pentru că Putin e un criminal care în fiecare zi, mai ales în ultimele 2-3 săptămâni, a omorât civili și copii. A țintit școli în prima zi de la deschidere. E ceva criminal. Trebuie să avem curajul să spunem ‘nu’ și să facem ce spunem", spune Excelența Sa Adrian Zuckerman. 

VEZI TOATĂ EMISIUNEA AICI: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel