Uleiul de măsline este cunoscut pentru beneficiile sale minunate, fiind un bun antiinflamator, anticancerigen, întăritor al sistemului osos, al sistemului cardiovascular, al celui digestiv și multe altele. Însă nu mulți știu că poate deveni un real pericol pentru sănătate. Asta din cauza unei greșeli pe care mulți oameni o fac.
Nu toate tipurile de ulei de măsline sunt la fel, unele având o viață mai scurtă decât altele, din momentul deschiderii sticlei. De asemenea, oamenii nu știu cât de periculos poate deveni acesta când este... încălzit.
Astfel, toate enzimele și toate beneficiile sunt distruse, iar uleiul se trasformă în cel mai nociv tip de grăsime pe care o poate consuma omul, scrie unica.ro. Este vorba despre grăsimea trans, care crește colesterolul rău și îl scade pe cel bun.
Uleiul de măsline trebuie consumat în starea lui normală, nealterată, la temperatura camerei.
Vezi și: Cum să citești eticheta sticlelor de vin. Ce înseamnă DOC sau CMD
Care este diferența dintre zahărul brun, zahărul alb și zahărul brut
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu