Piureul de cartofi se numără printre garniturile frecvent preparate, mai ales atunci când vrei să savurezi o porție de friptură la cuptor. Însă nu toată lumea știe că există o greșeală care se face în momentul preparării acestuia. Uite unde greșești. Trebuie să știi, dacă îți dorești ca piureul să îți iasă delicios.
Toată lumea curăță cartofii, îi pune la fiert, îi scurge de apă și apoi îi pisează adăugând și restul de ingrediente. Dar se pare că această variantă nu este corectă, dacă îți dorești un piure declicios.
Cartofii trebuie fierți în ingredientele cu care vrei să îi combini, potrivit bucătarului chef Tyler Florence, scrie retete.unica.ro. Speli și cureți cartofii cruzi, îi tai cubulețe și îi pui la fiert în lapte cu unt, sare etc. Astfel, cartofi au timp să absoarbă aromele ingredientelor respective.
Când s-au fiert cum trebuie, scoate cartofii într-un alt vas. Pisează-i, încorporând treptat lichidul aromat în care i-ai fiert.
Vezi și: Motivul pentru care trebuie să bați albușurile separat, când faci omletă. Trucul gospodinelor
Plăcintă dobrogeană. Cea mai simplă rețetă. Mănânci și nu te mai saturi de ea!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu